Oldal kiválasztása

Turizmus törvénnyel Európába?

Szerző: | 2014-01-06.

Hogyan lehet növelni a hazai turizmus versenyképességét? Miként lehet vonzóvá tenni egy turisztikai térséget és milyen lehetőségei vannak Fürednek? Miről árulkodnak az európai példák? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keresik a választ a városban rendezendő turisztikai konferencián.

 

Mag. Achill Rumpold – a 2013-ban hatályba lépett karintiai turizmus törvény egyik megalkotója – lesz dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter mellett az Európai Desztináció Marketing Konferencia díszvendége Balatonfüreden. Karintia példája is azt igazolja, hogy a jövő, a desztináció menedzsment szervezeti rendszeré.

A több mint tíz éve építkező magyarországi TDM szervezeti rendszer válaszút elé érkezett. A konferencia, a lehetséges továbblépések közül, a törvényi szabályozási háttérrel megerősített struktúrában rejlő lehetőségeket elemzi. Mag. Achill Rumpold, a karintiai turizmus törvény egyik megalkotója, valamint Dél-Tirolból Peter Righi és dr. Werner Zanotti a várható kihívásokról, és az elérhető eredményekről tartanak majd előadást. Mellettük a hazai TDM rendszer megalapítói, valamint a turizmus meghatározó alakjai is aktív részesei lesznek a párbeszédnek.

A konferencia legfőbb célja a modern desztináció, azaz a turisztikai fogadótérség (a turista számára adott utazási célterület) fejlesztését, a versenyképességét, a különböző turisztikai térségek együttműködését érintő kérdések megvitatása illetve a haladási útvonal kijelölése. Az újra és újra felerősödő tettrekészségre a több mint tíz éve szerveződő TDM szervezetek történetében talán sosem volt még olyan nagy szükség, mint most.

A konferencia fővédnöke dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, a védnöki tisztséget a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, dr. Horváth Viktória és Balatonfüred polgármestere, dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, országgyűlési képviselő látják el.

A konferencián előadók névsora és a részletes program alább csatolva.

A január 9-10. között rendezendő a Balaton Best Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezte konferenciáról itt a honlapon részletesen beszámolunk.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Február 2
  • 02
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004