Oldal kiválasztása

Öt éves a Tempevölgy – Irodalmi estek

Szerző: | 2014-02-03.

Folyóirat bemutatók Budapesten, Veszprémben és Balatonfüreden.

Az öt évvel ezelőtt alapított, eddig húsz lapszámot megélt Tempevölgy folyóirat szerkesztősége februárban három lapbemutatót is rendez.

– Először mutatkozik be a lap szerkesztősége a fővárosban. A szerzőink döntő többsége ugyan kötődik Balatonfüredhez mégis Budapesten él, fontos tehát, hogy itt is jelen legyen a lap. Szót ejtünk a füredi irodalmi hagyományokról, a folyóirat szerkesztési elveiről illetve a könyvsorozatáról – mindennek jó apropója, hogy éppen öt éve indult a Tempevölgy. Szeretnénk még több fiatalt a lap mellé állítani, ezért nyitunk az egyetemek felé, az irodalmi esten is két fiatal költő olvassa majd fel műveit. Fontos feladat még a folyóirat országos terjesztésének megoldása is – összegzett Praznovszky Mihály a Tempevölgy főszerkesztője, aki hozzá tette: március elején jelenik meg a folyóirat legújabb száma.

A február 4-én, kedden 17 órakor a Magyar Írószövetség klubtermében (VI. ker. Budapest, Bajza u. 18. I. emelet) tartandó irodalmi esten Cserép László, Praznovszky Mihály és Tóbiás Krisztián vesz részt. A beszélgetést vezeti: Filippinyi Éva. Felolvasnak: Weiner Sennyey Tibor és Pallai Károly Sándor. A rendezvény után balatoni borkóstoló lesz a Múzsa borház jóvoltából.

Másnap, február 5-én, szerdán, 17 órakor az Utas és holdvilág antikváriumban (Veszprém, Szabadság tér 13.) mutatja be a lapot a szerkesztőség, Cserép László, Praznovszky Mihály és Tóbiás Krisztián.

Balatonfüreden február 18-án, kedden 17 órakor a Vaszary Villában rendezik a folyóirat irodalmi estjét, a rendezvényen a 2012. május 4-5-i füredi Jókai-konferencia anyagából összeállított a Jókai és Jókai című könyvet is bemutatják.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Július

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004