Oldal kiválasztása

Új külsőt kap a Marina, az Annabellát fejlesztik

Szerző: | 2014-02-28.

Felújítják a Marina Hotel homlokzatát, az Annabellában pedig légkondicionált szobákat alakítanak ki. Tíz százalékos vendégszám növekedést várnak a Danubius füredi hoteljeiben.

A 400 szobás Annabella és a 350 szobás Marina a város két legnagyobb szállodája, együtt Füred éves idegenforgalmi adóbevételének jelentős százalékát adják. Az előfoglalások alapján a tavalyinál 8-10 százalékkal jobb szezonra számít az igazgató.

A szokásosnál korábban, már április 15-én nyit a két szálloda, addig minden fejlesztést be kell fejezniük. A leglátványosabb változás a Marina rossz állapotban lévő homlokzatának felújítása lesz.
– 45 évesek a külső faburkolatok, elérkezett a felújítás ideje. Lekerülnek az épületről a sötét tónust adó fabetétek, helyettük új, korszerű szigetelést és egy színezett, egységes homlokzatot kap a hotel. Modern külsőben gondolkodunk, amit úgy alakítunk ki, hogy harmonizáljon a jövőre megújuló Füred Hotellel. A munkálatok napokon belül elkezdődnek, húsvétra mindennel el akarunk készülni –  válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Vászolyi Judit, szállodaigazgató, aki elmondta: a két hotelben közel kétszáz, zömében füredi dolgozó igyekszik majd kiszolgálni a vendégeket.

A Marinában felújítják a parton lévő Pálmakert éttermet, és elvégzik a szükséges belső felújításokat is. A városban egyedüliként bevezetett sikeres all inclusive program marad. Az Annabellában az éttermet komplett felújítják, modernizálják a konyhatechnológiát és az igényekhez igazodva légkondicionált szobákat alakítanak ki.

– Első lépésben 65 szoba kap hűtésre és fűtésre is használható légkondicionálót, erre nagy igény van a vendégeink részéről, ugyanakkor az elő és utószezonban is tudjuk majd használni ezeket a berendezéseket. Zárás után folytatjuk ezt a fejlesztést. A jövőben sok műszakilag halaszthatatlan felújítást kell megtennünk, és az egyre szigorodó hatósági előírásokhoz is alkalmazkodnunk kell. De természetesen lesznek látványos, a vendégek számára is érzékelhető változások. Tervezzük a wellness részleg teljes felújítását, valamennyi szobában ledes készülékekre cseréljük a tévéket, és a konferencia technikánkat is fejlesztjük – sorolta a terveket Vászolyi Judit.

Az igazgató elmondta, tavaly kiemelkedően jó évet zárt a két szálloda, hetven százalék fölött volt az éves kihasználtság, tíz százalékkal több vendéget szállásoltak el, mint 2012-ben. Még mindig több a külföldi vendég, Németországból, Hollandiából, Belgiumból és Oroszországból érkeznek elsősorban a turisták, az itt megszállók negyven százaléka belföldi.

– Évek óta sikerrel működik az előfoglalási rendszerünk. Január és április között húsz százalék kedvezménnyel foglalható nálunk szállás akár a főszezonra is, amivel sokan élnek. Az eddig beérkező idei foglalások alapján már most látszik, hogy a tavalyi nagyon jó évünket is túlszárnyalhatjuk, 8-10 százalékos vendégforgalom növekedés várható. A szezonon már nem tudunk erősíteni, évek óta teltház van július-augusztusban, de az elő és utószezonban még tudunk fejlődni – vélekedett Vászolyi Judit, aki hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy egy-egy füredi programhoz köthető csomagokat kínálhassanak, ezekre ugyanis nagy az igény, ezért jó lenne, ha a város a jelentősebb rendezvényeinek időpontját már az év elején fixálná.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Október 2
  • 02
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004