Oldal kiválasztása

Biciklivel le a partra – Új kerékpárút épült

Szerző: | 2014-03-31.

Átadták az óvárost a Balaton-parttal összekötő, 220 millió forintból épített új kerékpárutat. A városközpontból induló 2,5 kilométeres út a parton csatlakozik a balatoni bringakörúthoz. A beruházás részeként rehabilitálták a Kéki-patak környékét is.

 

A Piros templom melletti Völgy utcából induló új 2,5 kilométeres kerékpárút a Kéki-patak mentén keresztezi a Noszlopy illetve a Köztársaság utcát, majd a Fürdő utcában és a Horváth Mihály utcában folytatódik, ezután éri el a Balaton-partot, ott csatlakozik a balatoni bringakörúthoz, azzal párhuzamosan haladva.

– Örömteli, hogy ezzel az úttal sikerült összekötni a felső városrészt a bringakörúttal. Egy hosszadalmas és bonyolult beruházáson vagyunk túl, a hosszú nyomvonal miatt nem volt egyszerű a kerékpárút kivitelezése. A helyi lakosok gyorsan birtokba is vették az utat, már látszik, hogy a kerékpározás mellett egyfajta sétányként is szolgál majd, ezért szeretnénk pár pihenő padot is kihelyezni az út mentén  – mondta Bóka István a kerékpárút avatón.
A polgármester hangsúlyozta: a kormány már döntött arról, hogy az elkövetkező hat évben több milliárdból felújítják illetve újabb szakaszokkal bővítik a balatoni bringakörutat. Nem mindegy, hogy a Budapestet a Balatonnal összekötő szakaszt hol alakítják ki, reményeink szerint az északi parti települések jól lobbiznak majd ezért – tette hozzá.

– Ez egy fontos beruházás a városban, hiszen a kerékpárutat az itt élők és az idelátogató turisták egyaránt használják majd. A kormány támogat minden, az egészséges életmódhoz hozzájáruló fejlesztést, a kerékpárutak bővítését külön fontosnak tartja – fogalmazott Kontrát Károly államtitkár az avató ünnepségen, aki az érdeklődőkkel együtt biciklire is szállt és ment egy kört az új úton.

A beruházás 221 millió forintba került, amelyhez 85 százalékos támogatást, -172 millió forintot- nyert el a város az Európai Uniótól.  Az önkormányzat a húszmillió forint önrész mellett további közel 26 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez. A kerékpárút kialakításával párhuzamosan a Kéki-patak környékét is rehabilitálták, új növényzetet telepítettek.
A pályázat megvalósításában konzorciumi partnerként részt vállalt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is részt vállalt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Október
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004