Oldal kiválasztása

Műugrótorony Füreden?

Szerző: | 2014-05-08.

A parthoz közelebb, a közönség számára is élvezhető módon rendezik meg idén a Magyar Úszás Napját. A világ egyik leglátványosabb sportága, az óriás toronyugrás is Füredre kerülhet.

 

A 2021-es úszó világbajnokság kapcsán a szervezőbizottság már idén elkezdte a világverseny szervezését, amelynek egyik helyszíne valószínűleg a Balaton lesz. A vb egyik legizgalmasabb feladata az óriás toronyugrás (high diving) méltó helyszínének megtalálása. A tavaly bemutatkozott új szakág máris nagyon népszerű, a leglátványosabb sportesemények közé tartozik. A versenyt a Balatonra tervezik, – elsődleges szándék szerint Balatonfüreden szeretnék kialakítani a műugrótornyot.

Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöke jelezte, az óriás toronyugrás népszerűsége hihetetlen mértékben növekszik, minden szempontból előnyös lenne a lehető leghamarabb bekapcsolódni a vérkeringésbe. – Tíz- és százezrek nézik ezeket a viadalokat, az ország propaganda szempontjából is elsőrangú lenne egy ilyen esemény – fogalmazott a MÚSZ elnöke.

– A javaslat a Magyar Úszószövetségtől érkezett, hiszen Füreden az infrastruktúra és a látvány is adott. Mi nyitottak vagyunk, nagyon örülnénk egy ilyen világversenynek, hiszen rendkívül látványos sportágról van szó, ami ráadásul illik is a városhoz. De még csak az előkészítő megbeszélés zajlott le. Ez egy nagy lehetőség lenne Füred számára, ugyanakkor alaposan meg kell vizsgálni a megvalósíthatóságát. Meg kell nézni a Balaton törvény mit és hogyan enged, le kell folytatni a helyi egyeztetéseket is és szakemberekkel át kell gondolni a műugrótorony létesítésének lehetőségeit – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István polgármester.

A kormány dönt majd arról, hol lesz végül a 2021-es FINA-világbajnokság óriás toronyugrás versenye. A rendkívül izgalmas, hatalmas médiafigyelmet kiváltó sporteseményt mindig látványos környezetben rendezik meg, alapfeltétel hozzá a minimum öt méteres vízmélység, ami Füreden a móló előtti vízfelületen adott lenne.

Idén június 21-én rendezik meg Füreden a Magyar Úszás Napját, amelynek keretében Európa Kupa-viadalt is tartanak. Az úszószövetséggel a város abban állapodott meg, hogy igyekeznek a versenyt a parthoz közel hozni, hiszen a londoni olimpia és a barcelonai vb is bebizonyította, hatalmas tömegek mozdulhatnak meg, ha a verseny végig, szabad szemmel és nem kivetítőkön keresztül követhető a közönség számára.

– Megvizsgáljuk, hogyan tudnánk a versenyt közelebb hozni a parthoz, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy környezetbeillő, esztétikus megoldással látványosabbá tegyük a közönség számára az úszást. Ha ezt sikerül megoldanunk, akkor Füred évente adhatna otthont nyílt vízi világversenyeknek, és jó felkészülést jelentene a 2021-es világbajnokságra is – vélekedett Bóka István.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Július
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021
  • 20:00 -23:00
    2022.07.21
    Gyógy tér

    Balatonfüred, Gyógy tér

    Fellép a Magyar Állami Operaház Énekkara.

222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004