Oldal kiválasztása

Vége az Európa-bajnokságnak Füreden

Szerző: | 2014-05-10.

A magyar vitorlás sport egyik legjelentősebb nemzetközi eseményének adott otthont a város, május elején itt rendezték a Melges24 Európa-bajnokságot. Igazi vitorlás sztárok érkeztek a tóhoz.

A Melges 24 Európa-bajnokság sorsa csupán a hét utolsó futamán dőlt el a címvédő Franco Rossini csapata, a svájci Blu Moon és az olasz Matteo Balestrero között. A két csapat szoros versenyt vívott az egész futam során és végül a Blu Moon gárda vihette haza az Európa-bajnoki trófeát.

Egészen a rajttól kezdve egymásra vitorlázva indult a két csapat, gyakorlatilag a mezőnytől függetlenül vitorlázva. Az olaszok folyamatosan támadták Mattei Ivaldiékat, ők viszont, remekül védekezve, egy másodpercet sem lazítva, nem engedték magukhoz közelebb az ellenfelet. A harmadik körben Balestrero elfogadta a vereséget és végül mindkét hajó visszalépett a futamból és a part felé vették az irányt.
Az összetett harmadik helyezés sorsa már a kilencedik futamban eldőlt, mikor is az Ian Ainslie vezette magyar Strange Brew a kilencedik helyen végzett mikor is a negyedik helyen álló kihívójuk Ricardo Somineschi nagyon rosszul ment.

Korábbi hír

18 nemzet 63 csapata nevezett a versenyre, amelynek magyar rendezője a tizenegyszeres Kékszalag győztes, Soling világbajnok, finnes olimpikon és sokszoros magyar bajnok Litkey Farkas, főrendezője Németh Enikő az MKB Bank Vitorlás Klub ügyvezetője.

Itt lesz Rachelli a Portorozsi Európa-Kupa verseny győztese, Riccardo Simoneschi a 2013-as sorozat nyertese, a svájci Michael Good, aki a kezdetek óta állandó tagja a versenynek. Rajthoz áll a tavalyi balatoni Európa Kupa verseny amatőr győztese az osztrák Franz Urlesberger és a 2012-ben világbajnok holland Ronald Veraar, aki az amatőrök között szerzett Európa-bajnoki címét igyekszik megvédeni.

 

A Melges 24-es az ezredforduló egyik legsikeresebb tőkesúlyos sporthajó típusa. Praktikus, könnyű és rendkívül gyors hajó – így aztán látványos versenyeket rendeznek a hajóosztályban. Harry C. Melges 1945-ben kezdte a hajóépítést. A család az egyik leghíresebb és legsikeresebb vitorlás dinasztia.1998-ban rendezték az osztály első világbajnokságát Angliában, 2010-ben pedig már magyar bajnokságot is rendeztek a flotta számára. További részletek a verseny honlapján.

Az Európa-bajnokságot május 2-9 között rendezik meg Füreden. A mezőny a Hotel Marina és a Kemping közötti partszakaszon található MKB Bank Vitorlás Klub pihenőtelepén állomásozik majd.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004