Oldal kiválasztása

Kinyitottak a strandok

Szerző: | 2014-06-07.

Kinyitott a város két strandja. Az Esterházyra és a Kisfaludyra is a tavalyi árakon lehet belépni, utóbbin maradt a füredi lakosoknak szóló 500 forintos, kedvezményes, éves bérlet. Idén is voltak fejlesztések mindkét strandon, a Kisfaludyn jelentősen bővítették a parkolót.

 

Az Esterházy strandon új vízi játszóteret létesítettek a gyerekeknek, a főépület tetejére távcsöveket helyeztek el és parkosítottak. Várhatóan még júniusban elkészül a nyugati móló végén az új látvány szökőkút – a helyi turisztikai egyesület beruházásában.

A Kisfaludyn minigolf pálya nyílik, több tucat új fát ültettek a beteg és öreg nyárfák helyett, felújították a gyepet és kicserélték a strand teljes kerítését.

Június 20-ig a tavalyi árakon lehet mindkét strandot látogatni, a Kisfaludyn megmarad a füredi lakosok számára kedvezményes 500 forintos bérlet, a főszezontól három százalékkal emelkednek majd a belépők árai.

– Erre az évre kibéreltük azt a területet, ahol a vendégcirkusz szokott letelepedni, ez az ingatlan egész évben nyitva lesz az autóval érkezők előtt, itt 400-500 parkolóhely van. Ezzel mintegy 1500 ingyenes parkolóhelyet tudunk idén biztosítani a Kisfaludy strandra látogató fürdőzőknek – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt vezérigazgatója.

Az árak nem változtak, az Esterházyn 950 forint egy felnőtt és 570 forint a gyermek jegy, a Kisfaludyn ugyanez 660-, illetve 410 forintba kerül. A vízszint illetve a víz minősége kitűnő.

2000-óta a fenntartó Probio Zrt.  több száz millió forintot költött a két strandra, a fejlesztések elsősorban azt szolgálták, hogy a városi strandok továbbra is lépéselőnyben legyenek a térség fürdőihez képest. Tavaly kikotorták és homokkal feltöltötték a strandok elhínarasodott és iszaposodott medrét, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa, így igazán komfortosan lehet fürdőzni mindkét strandon.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Június

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004