Oldal kiválasztása

Koncertek, verseny, gasztronómia a parton – Éjszakai múzeumok

Szerző: | 2014-06-17.

Sűrű hétvége lesz Füreden. Zene, bor, gasztronómia és némi sport. Forgatag a sétányon, mobil lelátó, pavilonok. A legjobb úszók és amatőrök együtt a vízben. Balatoni halak, borbemutatók, koncertek, előadások, csillagnézés a Vaszary Villa tornyából, és egyébként is múzeumok éjszakája. Virtuózok és romantikusok pengetnek majd – kezdődik a Gitárfesztivál, három napon keresztül Hal- és Borünnep. A hétvégén irány Füred! Ennyi minden közül valami csak bejön.

 

Szombaton (június 21.) egész nap a Magyar Úszás Napja programjai zajlanak, a rendezvény szervezői tízezres tömeget várnak a Vitorlás térre. Itt lesz többiek között Risztov Éva, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel illetve a teljes magyar úszóválogatott.

Este a sétányon felállított nagyszínpadon a híres virtuóz páros, Miroslav Tadic és Vlatko Stefanovski világzene koncertjével kezdődik a Gitárfesztivál, hogy aztán egy héten át pengessenek a városban a klasszikus gitározás legjobbjai. Részletes ajánló és program itt.

A Hal és Borünnep jegyében már csütörtökön megkezdődik a gasztronómiai utazás. Egymást érik a borbemutatók és vásárok a sétányon, lesz hal kóstolás, több pincészet ajánlja magát, de a gyerekek sem unatkoznak majd.
Idén is megrendezik a hagyományos olvasó- és közönségtalálkozókat, esténként pedig a zenéé lesz a főszerep. Koncertet ad a Sebő együttes, a Group and Swing és színpadra lép a Magyar Állami Népi Együttes. Teljes program itt.

Szombat késő este aztán a múzeumoké. A szokásostól eltérő tárlatvezetések, csillagvizsgálás Jókai távcsövével, égbolt merengés a Vaszary Villa tornyából, és füredi anekdotázás. Múzeumok Éjszakája.

Eközben Csopakon halfogó-és halászléfőző versenyt rendeznek utána az Olaszrizling éjszakáján borkóstoláson lehet részt venni napkeltétől napnyugtáig. Tihany a borünnephez csatlakozva ekkor rendezi meg a Levendulafesztivált. Paloznakon pedig rockabilly koncert, a galériában pedig Csók István, Cserepes István mester és tanítvány balatoni képei című kiállítás nyílik.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Szeptember

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004