Oldal kiválasztása

Gálfi Dalma wimbledoni sikere

Szerző: | 2014-07-10.

Gálfi Dalma második lett a wimbledoni teniszbajnokság junior női párosversenyében. A világranglistán nagyot előrelépő balatonfüredi teniszezőt kérdeztük a versenyről.

– Nagy meglepetés volt számomra az eredmény, ez volt az első Grand Slam tornám, ráadásul két nappal a verseny előtt álltunk csak össze a párommal. Nem számítottunk tehát ekkora sikerre. Jól ment a tenisz, éreztük egymás ritmusát, a döntő második szettjében voltak komoly lehetőségeink, kicsit még most is bennem van, hogy ott volt az esély a nyerésre, de így is nagyon boldog vagyok – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Gálfi Dalma, akit édesapja és Babos Csaba edző kísért el Wimbledonba.

– Jó ez az eredmény, örülök neki, talán kicsit nagyobb önbizalmat ad, amire szükségem is lesz, hiszen kvalifikáltam magam ezzel az augusztus végén kezdődő US Openre, ott is egyéniben illetve párosban indulok. Bízom benne, hogy jönnek majd az eredmények, és két év múlva a felnőttek között is a legjobbakkal versenyezhetek. Itt is rendkívül nagy élmény volt, hogy a jelenlegi nagy tenisz sztárok társaságában edzhettem. Hajtok tovább és majd meglátjuk ez mire lesz elég – mondta Gálfi Dalma, aki most pár napot Füreden pihen, majd elkezdi a felkészülést a junior Európa-Bajnokságra.

Gálfi Dalma Wimledonban összesen kilenc mérkőzést játszott, négyet egyéniben és ötöt párosban, ami mind fizikálisan, mind mentálisan nagy próbatétel volt. Tíz éven át édesapja edzette, de egy évvel ezelőtt trénert váltott.

A balatonfüredi teniszező a cseh Marie Bouzkovával az oldalán lett ezüstérmes a viadalon, ahol a Tami Grende, Csui Jü-je indonéz, kínai duó győzte le őket a döntőben.

Eddig két alkalommal volt magyar játékos wimbledoni junior női páros döntőben, 2005-ben Szávay Ágnes, 2010-ben pedig Babos Tímea győzött partnerével.
Gálfi Dalma a Lóczy Gimnázium 15 éves tehetsége a junior Grand Slamen elért eredményével, nagyot lépett előre korosztálya világranglistáján, már 58. a rangsorban.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Február 1
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004