Oldal kiválasztása

Elkezdődött a Borhetek

Szerző: | 2014-08-09.

 

– Impozáns fejlődésen ment keresztül Balatonfüred az utóbbi években, és ez igaz a Borhetek rendezvényre is. Elismerésre méltó, ahogy ápolják a  városban a borászati hagyományokat, és külön öröm, hogy a hangulatos Tagore sétányon meg is kóstolhatók a legfinomabb borok – mondta megnyitó beszédében Paczolay Péter, akit az ünnepségen a Balatonvin Borlovagrend tagjává avattak.

Bóka István polgármester hangsúlyozta: a Borhetek nem egy kereskedés, hanem a bor ünnepe, ahol büszkén mutathatja meg a város a jobbnál jobb helyi borokat.
– A borvidék legjobb gazdái és borai vannak itt. A Borhetekkel az is a célunk, hogy támogassuk a borászokat, segítsük a szőlőtermelést illetve a borkészítést. Járuljunk hozzá ahhoz a nagy munkához, ami a borászatot jelenti. Érje meg Füreden borásznak lenni és legyen minél több megművelt szőlőterület a városban – vélekedett Bóka István.

Fotógaléria a nyitónapról. Katt a kis képre.
{photogallery}2676{/photogallery}

– Minden adott ahhoz, hogy egy jó hangulatú, minőségi kínálatot adó rendezvény legyen idén is a város borfesztiválja – mondta Kontrát Károly államtitkár a Kisfaludy Színpadon rendezett ünnepségen, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is felavatták a Balatonvin Borlovagrend új tagjait. Fellépett a Balatonfüred Néptánc Együttes.

Az ünnepségen bejelentették, hogy a város borának a Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola 2013-as olaszrizlingjét választották, amely megkóstolható a fesztiválon.

Három héten át huszonöt borász, valamint kiskereskedők, pecsenyesütők és pálinkaházasok várják a Borhetek látogatóit. A borvidék mintegy harminc fajtájából származó, csaknem kétszázféle bort, a trendi rozéktól és gyöngyöző boroktól egészen a testes vörösökön át a díjnyertes nedűkig, lehet megkóstolni. A boros pavilonok minden nap reggel tíztől éjfélig lesznek nyitva. További részletek itt.

A Borhetek alatt számos program, esténként koncertek is várják az érdeklődőket. Részletes program itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Október 6
  • 06

    Aradi vértanúk napja

    12:00 -13:00
    2022.10.06

    Megemlékezés.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004