Oldal kiválasztása

A város legeredményesebb sportolói

Szerző: | 2014-10-06.

Az idén kimagasló eredményt elérő, füredi fiatal sportolókat köszöntött a város. Büszkék vagyunk a nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményükre – mondta Bóka István.

 

Az ünnepségen Gálfi Dalmát, olimpiai bronzérmes teniszezőt, Vadnai Jonatánt, olimpiai bronzérmes vitorlázót, és Győri Mátyást, Ligetvári Patrikot, Nemes Richárdot, valamint Deák Mátét, ifjúsági Eb ezüstérmes kézilabdázókat köszöntötték.

– Nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket elérő sportolóinkat ünnepeljük. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen hamarosan ők viszik majd a város hírét szerte a világban. Szeretnénk, ha továbbra is kötődnének a városhoz és szép karriert futnának be. Rendkívüli munkát végeztek annak érdekében, hogy eredményesek legyenek, tehetségük adott, most már csak rajtuk áll kiből lesz világklasszis. Várjuk a további eredményeket – fogalmazott a Vaszary Villában rendezett ünnepségen dr. Bóka István polgármester, aki hangsúlyozta: a sportolók sikereihez elengedhetetlenül fontos a szülői háttér, a tőlük kapott anyagi és erkölcsi támogatás.

Gálfi Dalma négy évesen kezdett teniszezni, 14 évesen már vezette az európai ranglistát. Egyéniben, párosban és csapatban összesen tízszeres korosztályos magyar bajnok, kétszeres felnőtt bajnok csapatban. Idén kétszeres csapat Európa Bajnok illetve páros Európa Bajnok. Párosban Grand Slam döntőt játszott Wimbledonban. Jelenleg a Lóczy Lajos Gimnázium magántanulója.

Vadnai Jonatán, 16 éves, a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője, négyszeres korosztályos világbajnok, kétszeres Európa-bajnok. 2012-ben nyert először korosztályos Európa-bajnokságot Laser 4.7 osztályban. 2013-ban a balatoni Laser Worlds-ön világ-, és Európa-bajnoki aranyérmes, az idősebbek között ezüstérmes volt. Az ifjúsági olimpiai Byte CII világbajnoka lett 2013-ban. 2014 áprilisában a Byte CII világbajnokságon a Garda-tavon megvédte világbajnoki elsőségét, majd a lengyelországi Laser Radial Ifjúsági Világbajnokságon az U17 korosztály bajnoka lett. Idén a Kínában rendezett Ifjúsági Olimpián harmadik helyezést ért el.

Deák Máté kézilabdázó idén igazolt Balatonfüredre, ahol az NB1-es ifjúsági csapat mellett a felnőttek között is bemutatkozott. Sokszoros korosztályos válogatottként az ifjúsági válogatott egyik alapembere és tagja az EB ezüstérmes csapatnak.

Győri Mátyás tavaly érkezett Füredre, tavasszal a bajnoki elődöntőben hat gólt lőtt az MKB Veszprémnek. A 2014-es ifjúsági EB legjobb jobbkezes lövőjének választották, bekerült a torna all star csapatába.

Ligetvári Patrik idén került Füredre, ahol egyből sikeresen mutatkozott be a BKSE felnőtt csapatában. Az ifjúsági EB-n a torna legjobb védekező játékosának választják, az all star csapat tagja lett.

Nemes Richárd balatonfüredi sportoló, az Eötvös iskolában végezte alapfokú tanulmányait. Tagja a junior bajnokságot nyerő csapatnak és egyik vezéregyénisége az ifjúsági csapatnak. A legutóbbi bajnoki mérkőzésen lépett először pályára a BKSE felnőtt csapatában és egyből góllal mutatkozott be. Sokszoros serdülő válogatottként bekerült az EB ezüstérmet szerzett ifjúsági válogatottba.

Az ünnepség végén a polgármester megköszönte mindazok munkáját is, akik részt vállaltak a szeptemberben megrendezett Nyíltvízi Úszó Világbajnokság lebonyolításában.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Január
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004