Oldal kiválasztása

Füred télen is kihagyhatatlan – Programajánló

Szerző: | 2014-12-11.

Forralt boros séták, kiállítások tárlatvezetéssel, zongorakoncert, színházi előadások és karácsonyi hangversenyek. Senki nem marad program nélkül advent idején a városban. A rendezvények mellett számos más lehetőség is adódik Füreden a kikapcsolódásra. Részletes programajánló.

A Piros templom előtti téren felállították a betlehemet, a város több pontján kihelyezték az ünnepi díszvilágítást, az intézmények pedig ígéretes rendezvényekkel készülnek.

Hangulatosnak ígérkezik a koncertet és tárlatvezetést tartalmazó Villa advent, amelynek részeként a Vaszary Kávézóból forralt boros séta indul a reformkori városrészbe. Az itt elhangzó történetekkel, anekdotákkal új fénytörésbe kerülhet a klasszicista történelmi városrész, kicsit tudatosabban bandukolhatunk, Krúdy, Ady, Blaha Lujza vagy éppen Széchenyi István nyomdokaiban.
Aki az idealizált kép és pátosz mellett érdeklődik a korabeli valóságos történetek, a füredi figurák iránt is, az a könyvesboltban megtalálja az ehhez való könyvet, amelyet Katona Csaba történész jegyez.

Lesznek adventi foglalkozások, idén is megrendezik a gyermek illetve felnőtt kórusok templomi, karácsonyi hangversenyét, Arácson a hagyományoknak megfelelően külön ünnepet tartanak és lesz óévbúcsúztató bohóckodás is, a Petőfi Színház színészeivel. A két ünnep között Mozart, Liszt, Chopin és Schubert etűdjei szólalnak meg az Anna Grand Hotelben. Érdi Tamás ad zongorakoncertet.

Az ünnepek alatt is több kiállítás között válogathatnak az érdeklődők. Az első világháborúban készült festményekből, grafikákból látható gyűjteményes tárlat a Vaszary Galériában, amelyet szépen kiegészít és ellensúlyoz a Kisfaludy Galériában álló helytörténeti tárlat, amely a háború füredi vonatkozásait mutatja be. Aki nem kíváncsi a háborús történetekre, megnézheti Korzenszky Richárd bencés szerzetes merengő és elgondolkodtató fényképeit. Olvasson róla többet! Aki pedig lazulna inkább a Vaszary Villa falai között az rajzoljon Picasso jegyében valamit és igyon egy pohár italt a helyi kávézóban.

A teljes programkínálat itt érhető el.

A kulturális rendezvények mellett számos más lehetőség is van Füreden. Vadaspark, Bodorka, Koloska-völgy, Kiserdő, hogy csak néhányat említsünk. Részletek itt.

 

Az ünnepek alatt a Vaszary Galéria, a Jókai Emlékház, a Kisfaludy Galéria és a Városi Múzeum nyitva tartása: szerda-vasárnap: 10.00 – 18.00 óra között, hétfő, kedd zárva.
Mindegyik múzeum 2015. január 1-jén zárva tart.
Január 2-től 4-ig: 10.00-18.00 óra között a Vaszary Galéria és a Jókai Mór Emlékház nyitva lesz, a Kisfaludy Galéria pedig január 4-től 25-ig 10.00-18.00 óra között hétfő és kedd kivételével látogatható.
A Városi Helytörténeti Gyűjtemény és Kiállítóhely – „Városi Múzeum” január 4-től: 10.00-18.00 óra között látogatható, hétfő és kedd kivételével.

Az Arácsi Népház december 20-ig péntek, szombat, vasárnap 14.00-18.00 óra között tart nyitva, majd 2015. január 4-ig zárva lesz.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Június

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004