Oldal kiválasztása

Új laboratórium a Lóczyban

Szerző: | 2014-12-17.

Természettudományos labort létesítettek a Lóczy gimnáziumban, a korszerű oktató helyiségben több száz diáknak, köztük általános iskolásoknak is tartanak majd szakórákat.

 

– A beruházás nemcsak növeli az oktatás minőségét, hanem nagymértékben elősegíti, hogy a városban és a térségben működő oktatási intézmények közös programokban vegyenek részt, általa erősödik az iskolákban a kapcsolattartási képesség – mondta köszöntőjében Hári Lenke alpolgármester.

– Modern technológiával felszerelt, korszerű oktató és kutatólaboratóriumot alakítottunk ki a gimnáziumban. A program keretében továbbképeztük a szaktanárokat és felvettünk egy teljes állású laboránst is – fogalmazott Duna Katalin, a Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatója, aki kiemelte a megyében csupán egy ilyen laboratórium van még Veszprémben.

Szabó Lajos, a Klebersberg Kuno Intézményfenntartó Központ füredi tankerületi igazgatója kiemelte: a természettudományos tárgyak fejlesztésére rendkívül nagy szükség van, azoknak a tanintézményeknek van jövője, amelyek erre gondot fordítanak.

A több mint háromszáz milliós uniós és állami támogatás révén elkészült új, 160 négyzetméteres természettudományos közoktatási laboratórium 36 fő befogadására alkalmas. Minden évben háromszáz tanórában tartanak majd itt szakórákat a Lóczy gimnázium diákjai mellett az oktatási programhoz csatlakozó tizenkét általános iskola tanulóinak is. (A füredi iskolák mellett Tihany, Balatonalmádi, Balatonkenese, Zánka, Révfülöp és Badacsonytomaj tanintézményei vesznek részt a programban.)

A modern technológiával felszerelt korszerű oktató és kutatólabor a pedagógusok számára magas szintű és látványos tanítást tesz lehetővé, a diákok képzése pedig színesebbé, érdekesebbé válik általa. Az interaktív eszközökkel is ellátott központi laboratóriumot az intézmény emeletén alakították ki, szinte egy folyosónyi részt foglal el, a tantermeket korszerűsítették és felújították.

A program részeként a Füred tévé 336 kísérletet rögzített, ezek mindegyike megtalálható a gimnázium honlapján.

A program több célt szolgál egyszerre: költséghatékonyabbá teszi a közoktatási rendszert, javítja az oktatás minőségét, korszerűsíti a tanítást, és a diákok körében népszerűsíti a természettudományos tantárgyakat.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Január

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004