Oldal kiválasztása

Picasso autóval

Szerző: | 2015-01-20.

A festő képével ellátott autó népszerűsíti a márciusban nyíló füredi Picasso tárlatot a fővárosban.

A híres festő egyik képét festették egy a fővárosban közlekedő elektromos autónak az oldalára, ezzel is népszerűsítik a március első hetében Balatonfüreden nyíló Picasso kiállítást.

A katalán festő képét hordozó, a Ferihegyi repülőtérről turisták sokaságát szállító elektromos autó annak a sajátos kampánysorozatnak a folytatása, amelyet még múlt évben tavasszal indítottak, akkor József Attila versei kerültek egy autó oldalára, a magyar költészet napja alkalmából, majd a forint születésnapján Ady Endre, Mi urunk a pénz című versét festették egy autó oldalára. A járművekkel olyan helyeken igyekeznek reklámozni a magyar kultúrát, ahol egyébként nem igazán találkozhatunk hirdetésekkel. A dugókban, piros lámpáknál, a néhány másodperces nyugalmat próbálták kihasználni arra, hogy felhívják a figyelmet egy-egy művészre, alkotásra.

Éskovács Péter, a kampány egyik szervezője elmondta:a kultúra és a járművek arculatának átszabása nem új keletű. A Renault korábban Harlequin mintásra festette elektromos autóját, hogy egy milánói Picasso-kiállítást reklámozzon. A Range Rover pedig Bulgáriában festetett Picasso-mintákat az autóra, mielőtt megnyitották volna a kiállítást. Most ezzel az eszközzel hirdetik a márciusban nyíló füredi kiállítást is.

Pablo Picasso rajzaiból és Jean Cocteau költő, filmrendező fotóiból márciusban nyílik majd kiállítás a Vaszary Galériában. A tárlaton Jean Cocteau francia költő, filmrendező mintegy harminc, az első világháború idején készített fényképe idézi meg a klasszikus avantgárd néhány legendás alakjának együtt töltött pillanatait.
A képeken feltűnik a művészvilág több meghatározó alakja: Amedeo Modigliani, Max Jacob és Moise Kisling, illetve Picasso szinte kizárólag ezekről a képekről ismert akkori modell szerelme.
A kiállításon a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött Picasso-művek, hazai és amerikai magángyűjteményekben fellelhető tárgyak, festmények, fényképek, rajzok, a kutatás során felhasznált dokumentumok, korai videómunkák is láthatók lesznek, köztük több olyan mű, amelyet hazánkban még nem állítottak ki.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004