Új Borkirálynőt keresnek

A Balatonvin Borlovagrend idén tavasszal választ. Várják a pályázatokat.

A Borkirálynő választásra a borlovagrend meghívja mindazokat a hölgyeket, akik érdeklődést tanúsítanak a bor iránt, szívesen áldoznak szabadidejükből a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borainak népszerűsítésére, örömmel vesznek részt a borlovagrend rendezvényein.
A borkirálynő cím elnyerésére várják a Balatonvin Borlovagrend tagjain és családtagjain kívül mindazok jelentkezését, akik kötődnek a füredi borvidékhez. A borkirálynőt 2 éves időtartamra választja a borrend. A szükséges kellékeket (korona, ruha stb.) a borrend biztosítja a megválasztott királynőnek.

Az érdeklődőknek az írásos pályázatukat február hó 28-ig kell eljuttatni a Balatonvin Borlovagrend e-mail címére: balatonvinborlovagrend@gmail.com. Postacím: Balatonvin Borlovagrend Balatonfüred-Csopak Egyesület 8230 Balatonfüred Bocsár dűlő 0118/12 hrsz Pf.274.

A pályázat feltételei:
– Írásbeli motivációs bemutatkozás rövid életrajz keretében (fényképpel)
– A szőlő- és borkultúrához való kötődés bemutatása

A borkirálynő választás főbb szempontjai:
– Szakmai ismeret és elkötelezettség a kulturált borfogyasztás iránt
– Szakmai ismeret a magyarországi borvidékekről, különös tekintettel a Balatonfüred-Csopaki Borvidékre
– Nemzetközi borrendi mozgalom és a magyarországi borrendi mozgalom történetének ismerete
– Kellemes megjelenés, jó társalkodó képesség, pozitív életfelfogás, betöltött 18. életév

Sikeres pályázat esetén a Borrendi Tanács személyes bemutatkozásra biztosít lehetőséget egy borvacsora keretén belül, melyre szeretettel várják a pályázókat március 28-án. Ezen az esten a részvevők szavazata alapján választják meg a borkirálynőt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.