Oldal kiválasztása

Díjazták a legjobb füredi sportolókat

Szerző: | 2015-03-02.

Átadták a város legjobb sportolóinak és vezetőinek járó díjakat. A Balatonfüred Sportjáért kitüntetést Gálfi Dalma teniszező, sportvezetőként pedig Némethné Szkalla Ilona kapta.

Balatonfüred Sportjáért elismerésben részesült a tízszeres korosztályos illetve kétszeres felnőtt bajnok Gálfi Dalma, aki tavaly élete első Grand Slam tornáján második lett a junior női páros versenyben, – eddig mindössze két alkalommal játszhatott magyar junior teniszező a döntőben.
Gálfi Dalma 4 évesen kezdett teniszezni, 2009-ben lett utánpótlás válogatott, 14 évesen már vezeti az Európai ranglistát. 2012-ben Európa legjobb U 14-es játékosának választották. 2014-ben 2-szeres csapat Európa Bajnok, valamint páros Európa Bajnok. A tavalyi wimbledoni teniszbajnokságon elért eredményével, nagyot lépett előre korosztálya világranglistáján, jelenleg az ötödik helyen áll. A Lóczy Gimnázium 16 éves tehetségét tíz éven át édesapja edzette, de egy évvel ezelőtt trénert váltott, jelenleg Babos Csaba irányításával készül a versenyekre.

A sportvezető kategóriában Némethné Szkalla Ilona vívó szakedző vehette át az elismerést.
Némethné Szkalla Ilona több mint 22 évet dolgozott testnevelő tanárként a Bem József Általános Iskolában, ahol a tanórák mellett asztalitenisz, atlétika, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, úszás sportágakban készítette fel a gyerekeket a megyei és országos versenyekre. Tanítványai több sportágban is dobogós helyezéseket értek el. 2006-tól vívó szakedzőként dolgozik, tavaly tanítványai egyéniben, és csapatban is Magyar Bajnoki aranyérmet szereztek.

A Balaton Szabadidő Központban 23. alkalommal rendezett díjátadó ünnepségen dr. Bóka István polgármester kiemelte: az elmúlt évben is jól szerepeltek a füredi sportolók. A polgármester hangsúlyozta: több jelentős sportfejlesztés történt a városban, pályák épültek, készül az uszoda, megújult a Yacht Club, és ezzel a fejlesztések nem fejeződtek be, hiszen az Eötvös általános iskolában kézilabda, a Radnóti iskolában pedig kosárlabda pálya létesítését tervezik.

A rendezvényen számos elismerést osztottak ki a különböző sportegyesületek legeredményesebb versenyzőinek. A teljes lista alább olvasható.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Október

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004