Oldal kiválasztása

Májusra megújul a Tagore sétány

Szerző: | 2015-03-10.

Jó ütemben halad a Tagore sétány rehabilitációja. A háromszáz milliós beruházás révén közvetlenebb lesz a part és a víz kapcsolata, ám a sétány jellege, hangulata nem változik. Már látható, hol lesz a két új stég, körvonalazódnak az új sétautak, a parkok, alakul a korzó is. Körbenéztünk mi van most a parton.

 

Az egykori Fürdőház helyéről induló új, 84 méter hosszú fastég tartó oszlopai már állnak, a kisebb íves stégnek viszont a teljes vázszerkezete is kész, mellette megnyitják majd a partot az Annabella strandja felé, ezzel közvetlenül a vízparton is lesz mintegy ötszáz méteres promenád.

A rehabilitáció során hangsúlyosabbá válik a platán sor alatt húzódó sétaút, ennek térkövezése jól halad, a vele párhuzamosan futó bicikliút is új burkolatot kap. Már látszanak az új kisebb terek, sétaösvények, parkok vonalai, a Széchenyi szobor előtti tér díszburkolata is részben elkészült.
A Bodorka melletti parkban helyére került a bárka, elkezdődött a sétányon húzódó üzletsor előtti terület rendezése, és lefektették már a mocsár ciprus ligetbe vezető kis híd vázát is. A sétány keleti végére tervezett új bejárat is jól halad, itt lépcsős rózsakert épül.

Fotógaléria a sétány jelenlegi állapotáról. Katt a kis képre.
{photogallery}3004{/photogallery}

– A beruházásnak ahhoz a szakaszához értünk, amikor már körvonalazódik a tervező szándéka. Elsődleges célunk az észak-déli irány hangsúlyozása a sétányon, vagyis kinyitni a perspektívát a víz felé. Már látható, hogy a két új stég kitágítja a teret, általuk a túlzsúfolt sétány mellett újabb izgalmas területet hozunk létre. Az Annabella Hotel előtti területen is jelentős változások lesznek, már rajzolódik ki az új sétány vonala, a pihenő parkok, és alakul a kissé megemelt dombrész is, ahonnan imponáló balatoni kilátás tárul elénk –  válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Wallner Krisztina táj- és kertépítész, aki a város több közterületének átalakítását is jegyzi.

A tervek szerint az új, hosszan elnyúló stégnél üvegtáblán ábrázolva jelenítik majd meg az egykori Fürdőházat, a sétány végén lévő Deák Ferenc utca járdáját kiszélesítik, az Annabella Hotel előtti parkot átalakítják, itt íves sétáló ösvényeket, teresedéseket hoznak létre. Bővítik a játszóteret, és az Esterházy strand előtti parkolót is.

A háromszáz milliós beruházás munkálatai az időjárás függvényében zajlanak tovább, egyelőre úgy tűnik, tartani tudják az eredeti célt és májusra elkészül a sétány teljes felújítása.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
június 27 - július 03
  • 27
    Nincsenek események
  • 28

    Komolyzenei koncert

    18:00 -21:00
    2022.06.28
    Balatonfüred, Szent István tér 2.
    Balatonfüred, Szent István tér 2.

    Miklósa Erika és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje.

  • 29
    Nincsenek események
  • 30
    Nincsenek események
  • 01
    Nincsenek események
  • 02

    Kisfaludy Színházi Fesztivál

    20:00 -22:00
    2022.07.02-2022.07.05
    8230 Balatonfüred, Horváth Mihály utca
    8230 Balatonfüred, Horváth Mihály utca

    Színházi előadások.

    Oláh Kálmán- Andy Middleton duó

    20:00 -22:00
    2022.07.02
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca
    8230 Balatonfüred, Kisfaludy utca

    Parker Jazz Club.

  • 03
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004