Március 15-e a nemzeti lét megnyilvánulása

Legyünk újra egy győztes nép, saját sorsunk alakítói, képesek vagyunk erre – ez a nemzeti ünnep legfontosabb üzenete – hangsúlyozta a március 15-ei ünnepségen Császár Attila esperes.

 

– Mi, mindannyian, akik magyarnak valljuk magunkat hallani akarjuk azt a csodálatos zenét, ami azt zengi, hogy a magyarok nem egy vesztes nép, hanem győztes nemzet, amely ura és irányítója a sorsának. Március 15-e példáját értve merjük és akarjuk elhinni, hogy újra győztes nép lehetünk – mondta az Anna Grand Hotel dísztermében tartott ünnepi beszédében Császár Attila esperes.

– Március 15-e az összmagyarság ünnepe, a nemzeti lét megnyilvánulása, egy érték, amelynek össze kell kovácsolnia az egész nemzetet. A márciusi történések a szabadság kivívásáról mutatnak példát. Magunknak és az egész nemzetnek e szabadságból fakadó boldogságot kívánom – fejezte be beszédét Császár Attila.

Az ünnepségen közreműködött Baranyi Péter színművész, illetve a Balatonfüred Néptánc Együttes, akik műsoruk végén megtáncoltatták a megemlékezés résztvevőit is.

A Füredi Tavaszi Fesztivál programjai folytatódnak a városban. Részletek itt.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.