Oldal kiválasztása

Májusban ismét Nyitott Balaton

Szerző: | 2015-04-19.

Májusban újra megrendezik a többféle programot adó Nyitott Balaton akciót. A cél továbbra is az, hogy a térség megmutassa, nem csak a nyári strandszezonban van élet a tónál.

A Balaton csak pár hónapon át érdekes nyaralóhely vagy lehetne vonzó akár egész évben is? Hiányoznak az egész éves programok vagy a szolgáltatóknak kellene talpon lenni a szezonon túl is? Netán mindkettő egyszerre?

Régóta megfogalmazott vágy és elvárás, hogy a Balaton a szűk szezonális nyaralóhely helyett egy egész évben programokat kínáló régió legyen. Ötletek voltak eddig is, azonban a változtatás lehetőségeit megfogalmazó koncepció máig nem készült el, az ígért turizmustörvény pedig egyelőre sehol.
Tavaly új kezdeményezésként először rendezték meg a Nyitott Balaton akciót, amely arra a régi dilemmára kereste a választ, miszerint azért nem jönnek tavasszal a Balatonhoz, mert nincsenek nyitva a szolgáltatók, vagy fordítva, alig van kereslet ilyenkor a tó iránt, ezért nem éri meg a szolgáltatóknak a nyitva tartás. A szövetség egyértelműen sikeresnek nevezte a tavaly tavasszal és ősszel is megrendezett nagy médiavisszhangot és érdeklődést kiváltó programsorozatot. A Nyitott Balaton akciókkal a nyári szezonon kívül is sikerült a figyelmet ráirányítani a tóra, ezért ezt a kezdeményezést idén is folytatják.

A május 1-11. között rendezendő Nyitott Balaton akció ezúttal is koncerteket, gyerek és sport rendezvényeket, különböző szabadidős programokat ölel majd fel. Balatonfüred többek között a Jókai Napok programjaival csatlakozik a mintegy százötven eseményt felölelő rendezvénysorozathoz.
Lesznek külön strand programok, gyalog-, illetve kerékpáros túrák és persze gasztronómiai események. A cél az, hogy májusban ne egy alvó térség fogadja a Balatonhoz érkezőket, hanem nyitott vendéglátóhelyek valamint az évszaknak megfelelő programok. Részletek itt.

A Magyar Turizmus Zrt. által is támogatott akcióban a regionális TDM-szövetséghez tartozó mind a 17 település részt vesz. Ez lefedi az egész Balatont, így mindkét parton érezhetően ismét felpezsdül az élet már májusban.
Május végéig még közel 3,2 milliárd forintot kell költenie mintegy 864 ezer Szép kártya birtokosnak, ha nem akarja elveszíteni a munkáltatójától 2013-ban kapott összeget – áll a Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatójában.

A három éve alakult regionális TDM szövetség a balatoni turisztikai egyesületeket tömöríti és mára a Balaton idegenforgalmának jelentős szereplőjévé vált. A stratégiai cél változatlan: a Balaton régió 3-4 éven belül a belföldi; 5-6 éven belül pedig a közeli külföldi országok turistái számára legyen vonzó hely, ahol tavasszal is szívesen töltik el idejüket kirándulással, túrázással, parti sétákkal, kerékpározással, lovaglással, vitorlázással.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004