Oldal kiválasztása

SunCity nyitás – Csiki-csuki helyzet

Szerző: | 2015-05-03.

Egyelőre bizonytalan mi lesz a sorsa az egykori Görög falu területén működő SunCity szórakoztató központnak. Június első hetében lenne a tervezett nyitás, a város azonban nem támogatja a szórakozóhely működését, de úgy tűnik, a cég érveit figyelembe véve idén még hajlik a kompromisszumra. Részletek.

A Fürdő utca nyugati valamint a Germering utca keleti oldalán található vendéglátó-, és szórakozóhelyeken, a pihenni vágyó lakosság és a nyaraló vendégek nyugalma érdekében, a beltéri illetve szabadtéri zenés tevékenység ezentúl egész évben legfeljebb hajnali egy óráig folytatható – így módosította legutóbbi ülésén a képviselő testület a város környezetvédelméről szóló rendeletet.

Az új rendelet elsősorban az egykori Görög falu területén működő SunCity Szórakoztató Központ működését érinti érzékenyen. A 8 hektáros területen elhelyezkedő, buli hotellel, bárokkal és teraszokkal ellátott SunCity a tervek szerint június első hétvégéjén nyitna.

– Az a tevékenység, amely évek óta zajlik a volt Görög faluban, az nem érdeke Fürednek. A város megvásárolta a közelben lévő Füred Kempinget, ahol minőségi szolgáltatásokat kívánunk nyújtani a vendégeknek, ezzel nem összeegyeztethető a SunCity működése. Az sem mellékes, hogy a kemping révén jelentős bevételhez jut Balatonfüred, míg a Suncitybe jellemzően egynapos vendégek érkeznek. Ráadásul az éjszakai zenés programok miatt sok panasz érkezik hozzánk. Az üzemeltetőkkel az elmúlt években már többször közöltem, hogy hosszútávon nem kívánjuk támogatni a tevékenységüket. Hangsúlyozom, nem az üzemeltetőkkel van gondunk, ők korrektül végzik munkájukat, arról van szó, hogy ez a fajta tevékenység nem illik a város jövőképébe – fogalmazott a testületi ülésen Bóka István polgármester.

Ezzel szemben a Suncity üzemeltetői nehezményezték, hogy a város rendelet módosítása későn született meg, hiszen az idei szezon programszervezése, a nyitáshoz szükséges előkészületi munkálatok már javában zajlanak, így az új rendelet miatt élő szerződéseket buknának el és jelentős kár érné a céget.
A testületi ülésen jelen lévő Lucza Árpád, a SunCityt működtető S.D.Park Kft. vezetője hangsúlyozta továbbá: igyekeztek alkalmazkodni a város elvárásaihoz, ezért idén a sokat vitatott hagyományos, több ezer látogatót fogadó, két szabadtéri éjszakai rendezvényüket nem tartják meg.

A polgármester a felmerült aggályokra válaszolva elmondta: a város ebben az évben még kész kompromisszumot kötni annak érdekében, hogy ne lehetetlenüljön el a cég, ezért hamarosan külön egyeztetnek arról, mikor és milyen formában működhet idén a SunCity.

A társaság még 2011-ben vette át a súlyos anyagi problémákkal küzdő akkori tulajdonostól a Sundance Park néven üzemelő komplexumot. A SunCity néven tovább futó vállalkozás új szolgáltatásokkal és programokkal valamint éjszakai koncertekkel igyekezett megszólítani a szórakozni vágyókat. Volt itt stand-up comedy, autó tuning show, koncertek. A szórakozóhely működése azonban minden évben problémát jelentett, a helyi lakosok és a városban nyaralók egy része rendszeresen panaszkodott a hajnalig tartó zajra.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Január
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004