Oldal kiválasztása

Új iskola Balatonfüreden

Szerző: | 2015-05-06.

Alapítványi iskola indul az ősztől a városban. Az államilag finanszírozott, érettségit adó oktatási intézményben teljesen térítésmentesen felnőtt oktatás zajlik majd több formában is.

A Balatonfüred Magiszter Középiskola az elképzelések szerint ez év szeptemberétől működik, várhatóan mintegy harmincan kezdik el majd itt az érettségire való felkészülési tanulmányaikat.

A tisztán állami támogatásból működő tanintézménybe 16 éves kor fölött bárki jelentkezhet, és térítésmentesen leteheti az érettségit. Az oktatásban résztvevőknél figyelembe veszik a meglévő iskolai végzettséget, így akár egy év alatt is megszerezhető az érettségi, de van lehetőség négyéves képzésre is. Az iskolában a Lóczy Lajos középiskola pedagógusai tanítanak majd, szintén az iskola lesz a tanítások helyszíne is.

– Az alapítványi iskolában esti képzés, levelezős tagozat illetve távoktatás formájában lehet majd tanulni. Minden jelentkezőnek lesz informatika órája és érettségiznie kell egy idegen nyelvből is – tudtuk meg Duna Katalintól a képzésnek helyet adó Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatójától.

Duna Katalin, aki egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke is, kiemelte: nagy igény van a felnőtt korban megszerezhető érettségire, hiszen a képzettségnek meghatározó szerepe van a munkahelyi elhelyezkedésben.
Már most vannak érdeklődők a füredi képzésre, ami nem véletlen, hiszen a térségben egyedül Veszprémben működik hasonló profilú iskola.

Az esti képzés keretében délutánonként heti három alkalommal lesz tanítás, a levelezős szakon heti kétszer, míg a távoktatás keretében havi egyszeri konzultációt tartanak.

Az iskolába történő jelentkezés lehetőségeiről itt a honlapon a későbbiekben hírt adunk.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Szeptember
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004