Oldal kiválasztása

Malackrumpli és piac

Szerző: | 2015-06-18.

Hosszú felújítás után a hétvégén újra kinyit a kemping melletti öko-, és kézműves piac, benne a méltán népszerű Malackrumpli bisztróval. Top 10-es séf, trendi ételek és kertmozi.

 

– Két sikeres szezonnal a hátunk mögött most már talán kiforrott, hogy mit kell csinálnunk. Egyrészt ma már tudjuk, hogy mi az úgynevezett “farm-food” vonalat képviseljük – lényegében egyedüliként Magyarországon- másrészt a most trendnek mondható street-foodban is otthon vagyunk. Az előbbi azt jelenti, hogy az alapanyagok nagy részét mi és pár partnerünk termeljük meg, azaz nálunk egy hamburger vagy egy mangalica étel 2-3 évig készül. A street-food pedig a Balatonnál egyre népszerűbb, talán mi voltunk az első úttörői ennek. 
Nagyon fontos, hogy barátunk, Jacek Luzsa séf visszatér hozzánk, ő most a TOP 10 séfek közé tartozik itthon – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére – a Fekete-Bárány néven ismert blogger, Járosi Tamás a Malackrumpli bisztró és a BioBalaton piac vezetője.

Június 20-án, szombaton reggel 9-től látogatható újra a piac, amely délig lesz nyitva. A Malackrumpli továbbra is az marad, aminek szánták, kiváló, főleg saját termelésű alapanyagokból, tisztességes bisztró ételeket kínáló, hangulatos hely. 
– A saját zöldségünk ellenőrzött bio, a mangalicánk saját nevelésű tiszta vérű szabad tartású állományból van. Törekszünk arra, hogy a többi termék is a legmagasabb minőségű legyen, lehetőleg bio minősítésű, ilyenek például az általunk használt halak is. Olaszországból jön az elvárt minőségű liszt, tejszín, Belgiumból a vaj, a sajtok és tejtermékek pedig helyi gazdáktól származnak. Idén a bor kínálatban is újítunk, megtartjuk a jól bevált helyi termelőket, de bio és biodinamikus, rendkívül jó minőségű, tiszta, természetes borokat is lehet majd kapni nálunk – fogalmazott a piac vezetője.

Július elsejétől újdonságként kertmozi is üzemel majd a területen.
– Ez lesz idén a nagy újításunk, DEKK-kertnek hívjuk. Most árulom el először, hogy ez mit jelent. Létrehozunk egy kertmozit, amelyben a 60-70-80-as évek klasszikus filmjeit vetítjük majd a hétvégéken esténként. Ez a Malackrumpli része lesz, vacsora után le lehet heveredni a fűbe, nézni a mozit és iszogatni a csapolt kézműves söröket vagy bio borokat – tette hozzá Járosi Tamás.

Az eredetileg közgazdász Járosi Tamás négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy családjával együtt felhagy a városi élettel illetve korábbi szakmájával és három gyerekkel, két kutyával meg sem állt a Káli medencében található Balatonhenyéig. Itt vettek egy régi, rossz állapotú parasztházat, pár hektár földet, pár mangalicát és nekiláttak a nagy álom megvalósításának: egy ökológiai gazdaság létrehozásának, amelyben manufakturális módszerekkel kézműves élelmiszereket állítanak elő. Ma már felnőtt a mangalica anyaállomány, közben közel 120 féle zöldséget termelnek igen nagy mennyiségben valamint több mint 50 féle zöldségkonzervet állítanak elő.
Két évvel ezelőtt nyitotta ki a BioBalaton piacot azzal a szándékkal, hogy a Balaton környékén élő, elhivatott és tisztességes kistermelőket összefogja, általuk normális termékeket, élelmiszereket kínáljon a vásárlóknak.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Október
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004