Oldal kiválasztása

Nyíltvízi világkupa – Risztov Éva ezüstérmes

Szerző: | 2015-06-20.

Az életemért küzdöttem. Nagyon nehéz volt, helyenként komoly harc volt a vízben. Mérhetetlenül boldog vagyok – mondta Risztov Éva, aki ezüstérmet szerzett a Nyíltvízi úszó világkupa tíz kilométeres versenyében. Gyurta Gergely ugyanezen a távon negyedik lett a férfiak között. Fesztiváli hangulat a parton.

A nőknél Risztov Éva második, a férfiak versenyében Gyurta Gergely negyedik lett a Magyar Úszás Napja keretében Balatonfüreden rendezett nyíltvízi úszó világkupán. Risztov, a 2012-es londoni olimpia bajnoka a 21 fokos Balatonban rendezett 10 kilométeres viadalon végig az élbolyban haladt, többnyire vezetett, a záró szakaszban azonban hárman is megelőzték. A hajrában végül nagyot küzdött a magyar versenyző, akit csak a tavaly a világ legjobbjának választott, összetett világkupa-győztes brazil Ana Marcela Da Cunha tudott megelőzni.

Fotógaléria. Katt a kis képre.
{photogallery}3186{/photogallery}

A férfiaknál Gyurta Gergely a négyszer 2 és fél kilométeres körökben rendre az élen úszott, nagy iramot diktálva. A befejező szakaszra azonban elfáradt, többen is megelőzték, a hetedik helyről azonban vissza tudta küzdeni magát, s kevés hiányzott neki a dobogós helyezéshez. A győzelmet az előző, mexikói verseny győztese a brit Jack Burnell szerezte meg.
– Elégedett vagyok, hiszen legjobb magyarként kvalifikáltam magam az augusztusi kazanyi vb-re- értékelte a versenyt Gyurta Gergely.

A magyar férfi csapatot Gyurta Gergely, Kiss Attila, Orosz Ádám, Rákos Patrik és Székely Dániel alkotta. A legnevesebb női induló az olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes Risztov Éva, illetve Olasz Anna, aki jelenleg második a világkupa összetett versenyében. Rajtuk kívül Kiss Nikoletta és Szilágyi Nikoletta indult a füredi világkupán a magyar nyíltvízi csapatban.

– Az esemény kitűnő főpróbája volt a 2017-es világbajnokságnak, igyekeztünk úgy megcsinálni a pályát is, a szárazföldi eszközöket és minden egyebet – sátrakat, kiszolgálóegységeket, a motorcsónakok elhelyezését és az egyéb technikai eszközöket -, ahogy majd két év múlva lesz. Balatonfüred már készen áll a világbajnokságra – nyilatkozta Szabó Tünde a Magyar Úszó Szövetség elnökhelyettese.

Világklasszisok, a legjobb magyar úszók és esélyesnek számító külföldi sportolók álltak rajthoz. A nőknél a világ tizenöt legjobbjából tizenketten indultak a versenyen, míg a férfiak népesebb mezőnye is vb erősségű volt.

A világkupa lebonyolítása után déltől a pálya az úszás szerelmeseié volt, lelkes amatőrök, a Jövő Bajnokai, szeniorok és sztárúszók indultak el, hogy a két év múlva esedékes vizes vb jegyében a 2017 méteres távot leússzák a Balatonban. A versenyeket amennyire csak lehetett a parthoz közel rendezték, így a sétányról jól lehetett látni a profikat és a kedvtelésből úszókat egyaránt.

A rendezvényt élőben közvetítette az MTV, az úszószövetség internetes közvetítése pedig 208 országba jutott el.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004