Oldal kiválasztása

A füredi Boór Bettina a 190. Anna-bál szépe

Szerző: | 2015-07-25.

A 190. Anna-bál szépe, a 18 éves füredi elsőbálozó Boór Bettina lett. Az első udvarhölgynek a szintén füredi 16 éves Barna Dorinát választották, a második udvarhölgy a komáromi Szép Csenge. A bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba.

– Nem számítottam rá, hogy a bál szépe leszek. Nagyon boldog vagyok. A barátnőim bátorítottak, ennek ellenére meglepett, hogy engem választott a zsűri. Örülök, de a továbbtanulás számomra a legfontosabb – mondta kérdésünkre az est végén Boór Bettina, a füredi Lóczy Lajos Gimnázium tanulója.

A bál első udvarhölgyének választott, szintén füredi Barna Dorinának szülei ígérték meg, hogy 16 éves korában elhozzák az Anna-bálra. A veszprémi Lovassy László gimnázium matematika tagozatán tanuló lány, az érettségi után közgazdasági területen képzeli el a jövőjét.
A második udvarhölgy, Szép Csenge Balatonfüred új kulturális testvérvárosából, Komáromból érkezett. Idén ballagott el a középiskolából, tanulmányait Budapesten kommunikációs területen folytatja.

Lessen be a bálba! Katt a kis képre.
{photogallery}3261{/photogallery}

A hölgyek nyakába a Vaszary Villa kertjében akasztották fel a Balatont idéző kék számozott porcelánszíveket, de a báli menetet ezúttal elmosta az eső. Az érkező vihar miatt nagy volt a riadalom, a lányok többsége izgult, zavartan rendezgette a ruháját vagy éppen a többiekét méregette. Feszült várakozást leplező mosolyok.

A vendégek többsége klasszikus estélyi ruhában, ezúttal is elmaradtak a merészebb darabok. Eleinte elviselhetetlen volt a hőség aztán jött a vihar. Olvad le a sminkem, érzem, hogy ragad, most mi lesz – kérdezte egy lány az apjától, aki körbemutatott, nyugi, a többieké is folyik. Az utcákon így is sokan nézelődtek, volt, aki az ismerősének akart integetni mindenáron, volt, aki történjék bármi, láthatóan a csodálatra áhítozott, voltak az átszellemült arccal ujjongók, és itt voltak a felkent kritikusok is, elvégre aki itt ácsorgott az kimaradt a bálból. A kiváltságosok az ablakokból kikönyökölve szemlélődtek.

A bál szépei. Katt a kis képre.
{photogallery}3262{/photogallery}

A palotást ezúttal Soós Erika koreográfiája alapján a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták, kísért a Mendelssohn Kamarazenekar.

Ünnepi köszöntőjében a bál fővédnöke: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki két lányát is elhozta a bálra, kiemelte:  Magyarország szíve ebben az időszakban Füreden dobog. Báj, kecsesség és  kellem – Anna ezt jelenti, ez illik az Anna-bálhoz is, amely hagyomány és ősi fészek egyben.

– Kevés bál van, amely kétszáz év próbáját is kiállta. Az Anna-bál ilyen – fogalmazott Bóka István polgármester.

Turi Bálint, Balatonfüred kulturális partnerének, a bál díszvendégének, Komárom városának alpolgármestere a magyar kultúrtörténet egyik legszebb eseményének, magyar legendáriumnak nevezte a bált.

A Kiss Ernő-díjat, magát a huszárkapitányt ábrázoló szobrot, idén Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, operaénekes, rádiós és televíziós műsorvezető-szerkesztő vehette át.
A veszprémi születésű lírai bariton végzettsége szerint operaénekes, magánénektanár és kamaraművész. Öt hangszeren játszik, tagja a salzburgi Európai Tudományos és Művészeti Akadémiának. Európa számos országában lépett fel dalesteken, operaelőadásokban. A Hír TV megalakulásától a csatorna műsorvezetője, szerkesztője, majd a Duna Televízió vezérigazgatója. 2011-től a Magyar Állami Operaház kormánybiztosa, majd főigazgatója, nevéhez fűződik az intézmény teljes szervezeti megújítása. Nős, három gyermek édesapja.
Ókovács Szilvesztert hosszú évek óta szoros szálak fűzik Füredhez, az Anna-bálhoz, a város elkötelezett támogatója – hangzott a laudáció.

Az 50-70 ezer forintos jegyek már hónapokkal ezelőtt elkeltek. Mintegy nyolcvan, zömében nyolc fős asztal várta a bálozókat, az árkádok alatt is volt teríték, a vendégek elé 3500 darabos, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz került.

Idén is a báli közönség szavazta meg a 15 legszebb lányt, akik közül a V. Kulcsár Ildikó újságíró, Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Gömbös Lóránd a Tracon Electric ügyvezető igazgatója, és Schiffer Miklós divatszakértő alkotta zsűri választotta ki a bál szépét és udvarhölgyeit.
Folytatva a hagyományt, vasárnap este a Gyógy téren operafilm vetítéssel ér véget az idei Anna fesztivál.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Július

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004