Oldal kiválasztása

Sporttelep Arácson

Szerző: | 2015-09-24.

Várhatóan október végén adják át a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club (BUSC) új létesítményét, amely a nyáron elkészült két füves sportpálya szomszédságában kapott helyet. Ezzel befejeződik az utánpótlás sporttelep komplex fejlesztése, ami egyben az egész arácsi településrész fejlődésének is egy fontos állomása.

 

Arácson, a Temető köz és Balaton utcák közötti területen lévő sportlétesítmény az önkormányzat, a labdarúgó szakszövetség, valamint a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club (BUSC) partnerségével valósult meg a szakszövetség országos pályaépítési programja keretében.

A mintegy 13 ezer négyzetméteres önkormányzati ingatlan fejlesztése két ütemben zajlott. Még a nyáron elkészült egy élőfüves nagypálya, valamint egy 60×40 méteres, világítással rendelkező edzőpálya, ezek a sportfelszerelésekkel együtt 135 millió forintba kerültek, október végén pedig átadják a 96 millió forintból létesített öltöző és klubépületet. A beruházás 70 százalékát a vállalkozások társasági adó támogatása, a többit az önkormányzat biztosítja.

A közel 240 négyzetméteres épületben két öltözőt, szertárt, orvosi helyiséget, mosókonyhát, irodát és egy közösségi szobát alakítottak ki, mellette egy különálló vizesblokk is található.

A létesítményt elsősorban a klub utánpótlás labdarúgói használják majd. Versenyek, tornák és egyéb futballal összefüggő rendezvényeknek ad majd otthont, de tömegsport, szabadidős- és kulturális rendezvények helyszíne is lehet. A klub több városi oktatási intézménnyel is igyekszik partneri kapcsolatot kialakítani, az arácsi óvodásoknak például már rendeztek itt előkészítő foglalkozást, a Szent Benedek középiskola diákjai pedig várhatóan a testnevelés órák keretében használják majd a sportpályákat. A cél az, hogy igazi közösségi térré váljanak az arácsi településrész fejlesztésében is fontos szerepet játszó sportpályák.

– Nagyon fontos, hogy versenyképes infrastruktúrával várjuk a sportolni vágyó fiatalokat, hogy mind több gyermek számára váljon elérhetővé a mindennapos testmozgás minőségi környezetben, – ezt szolgálja ez a beruházás. Legalább ilyen fontos, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtsunk, hiszen az a célunk, hogy minél hatékonyabban tudjuk szélesíteni a helyi labdarúgás tömegbázisát, illetve a balatonfüredi utánpótlás rendszer egységesítésével minél eredményesebben végezzük a tehetséggondozást – válaszolta a balatonfured. hu érdeklődésére Makó István, a BUSC elnöke.

A Balatonfüredi Utánpótlás Sport Clubnak jelenleg mintegy 150 regisztrált labdarúgója van az óvodás kortól egészen a 19 évesekig. A 7-13 évesek a Bozsik Egyesületi Program keretében versenyeznek tornarendszerben, a 14-19 évesek pedig a labdarúgó szakszövetség megyei és regionális versenyrendszereiben szerepelnek. A gyerekekkel jelenleg hat szakképzett edző foglalkozik. A sportolók zöme balatonfüredi és környéki, a középiskolások között azonban több, a megye más részeiről érkező diák is van.

Az egyesületnél abban bíznak, hogy az új fejlesztések miatt a jövőben még vonzóbb lesz a sportág illetve a klub többi szakosztálya és egyre többen jelentkeznek az egyesületbe.

– A Balatonfüredi FC-vel kötött megállapodásunk értelmében a következő szezontól egységes rendszerben, a Balatonfüredi USC szervezeti keretein belül zajlik majd a helyi labdarúgó utánpótlás képzés-nevelés. Az együttműködés által térségi szinten is versenyképes feltételek mellett, tapasztalt, képzett edzők segítségével készülhetnek a helyi utánpótlást választó gyermekek és fiatalok. Az idei szezontól a klubunknál tevékenykedik például Gujdár Sándor, korábbi többszörös magyar válogatott labdarúgó, közismert szakember is – tette hozzá az ügyvezető.

A sportkomplexum fenntartása, üzemeltetése évi mintegy 10-12 millió forintba kerül majd, ezért az egyesület igyekszik bevételt generáló rendezvényeknek is helyet adni, jelenleg például az MLSZ Felnőttképzési Intézetével együttműködve utánpótlás edzők képzése zajlik a létesítményben.

A Balatonfüredi USC szakosztályai folyamatosan várják a futball, a vízilabda, a szinkronúszás és az úszásoktatás után érdeklődőket. Jelentkezni az egyesület honlapján feltüntetett elérhetőségeken lehet.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004