Oldal kiválasztása

Jövő évi programterv – A kulturális turizmus erősítése

Szerző: | 2015-10-16.

Elkészült a város jövő évi rendezvényterve. Cél a kulturális turizmus erősítése, a vendégéjszaka szám növelése. Füred programkínálata kimagaslik a térségből, legyen szó gasztronómiáról, képzőművészetről, sportról, irodalomról, vagy éppen fesztiválokról. A hangsúlyok maradnak, a kínálat ezúttal is bőséges lesz.

 

Az elmúlt években a kulturális turizmus meghatározó eleme lett Balatonfüred turisztikai kínálatának, a város kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát.

A kínálat jövőre is bőséges lesz, a város identitását meghatározó rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek vagy a Romantikus Reformkor illetve az egyre népszerűbb sportesemények mellett könnyedebb rendezvények is várják az érdeklődőket.

Jövőre Balatonfüred ad helyet a Klassz a pARTon nyáresti koncertsorozatnak, újra itt lesz a városban a Zene gyógyító ereje rendezvénysorozat, a sétányon ismét felsorakoznak a népszerű oldtimerek, a Vaszary Galériában országosan is jelentős kiállítások nyílnak, és persze megrendezik a gasztronómiai fesztiválokat is. Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a Blaha Lujza utcából avanzsált Borutca, ezt a kezdeményezést szeretné tovább erősíteni a város. Itt kap majd helyet többek között a Bor-Könyv-Jazz ünnep, az Anna Fesztivál néhány programja, és itt lesznek a helyi vállalkozók bevonásával szervezett gasztro rendezvények is.
A Gyógy tér továbbra is a kiemelt presztízsű rendezvények helyszíne marad, jövőre itt lesz a Prímás verseny, az Opera gála, az augusztusi nagykoncert és a lassan hagyománnyá váló Zoób Katti divatbemutató.

A kulturális programok mellett markáns szerep jut a sportrendezvényeknek is. Lesz Kékszalag, Balatonman, Maratonman, Öbölátúszás, hat napos nemzetközi futóverseny, több hagyományos vitorlásverseny. Kétségkívül az egyik legnagyobb szabású esemény a június 17-19. között zajló Nyíltvízi Úszó Világ Kupa és Magyar Úszás Napja lesz.

A részletes program alább csatolva.

Évek óta gondot okozott a különböző programok időpontjainak összehangolása, ezért a jövőben egy online rendezvénynaptár segítségével a korábbiaknál hatékonyabb egyeztetés zajlik majd. A programok szoros koordinálása mellett a városi rendezvények átfogó marketingjét is erősítik, a tervek szerint külső cég bevonásával teszik markánsabbá a Balatonfüred brand-et – hangzott el a testületi ülésen.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Február 2
  • 02
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004