Oldal kiválasztása

Új rendőrlakások

Szerző: | 2015-11-11.

Két új, egyenként 44 négyzetméteres, szolgálati lakást adtak át a füredi rendőrkapitányságon, a 67 milliós beruházás keretében egy jól felszerelt edzőtermet is kialakítottak.

 

Hatvanhét millió forintos beruházás keretében két, egyenként 44 négyzetméteres, másfél szobás szolgálati lakást alakítottak ki a füredi kapitányság szomszédságában. Az új lakásokba már be is költöztek a rendőrök, akik ezzel eddigi albérletüket tudták kiváltani. A fejlesztés keretében egy jól felszerelt edzőtermet is kialakítottak a kapitányságon, amelyet természetesen a 83 fős állomány valamennyi tagja használhat.

– A turizmusból élünk, ezért nagyon fontos, hogy a városban megnyugtató legyen a közbiztonság. A rendőrség jól végzi a dolgát ezért az önkormányzat lehetőségei szerint támogatja a testület fejlesztését. Az volt a cél, hogy az itt szolgáló rendőrök otthon érezhessék magukat Füreden, megfelelő körülmények között végezhessék munkájukat, hiszen csak így tudnak koncentrálni a feladataikra. A régi épület, amely helyére megépültek a szolgálati lakások, a város egyik szégyenfoltja volt, így több érv is szólt a fejlesztés mellett – fogalmazott az ünnepélyes átadón Bóka István polgármester.

– Az elmúlt öt évben, két ütemben jelentős fejlesztések voltak a kapitányságon, az épület hőszigetelésétől kezdve egészen a most átadott szolgálati lakások megépítéséig. Fontos a kulturált környezet, ezért jelentős lépésnek tartom a fejlesztést, munkánkkal igyekszünk megszolgálni mindezt – válaszolta kérdésünkre Regdon László füredi rendőrkapitány, aki hozzátette: egyeztetett a város polgármesterével a közeljövőben valószínűleg a kapitánysághoz kapcsolódó udvar illetve parkolók is megújulnak majd.

Kontrát Károly államtitkár ünnepnek nevezte a lakások átadását és hangsúlyozta: a kormányzat sokat tett és tesz a rendőrség fejlesztése érdekében.
– Az elmúlt öt évben 4300 fővel növeltük a rendőrség létszámát, fejlesztettük az infrastrukturális feltételeket illetve a gépjármű állományt, és mindenekelőtt új illetmény rendszert vezettünk be, amely jelenleg átlagban 30 százalékos fizetésemelést jelent a rendőröknek, de további béremelés várható a következő években – mondta az államtitkár.

A beruházás költségeit az önkormányzat, a megyei illetve az országos rendőr főkapitányság közösen fedezték.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Június

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004