Oldal kiválasztása

A Balaton mint országmárka

Szerző: | 2016-03-03.

A Balaton szinte Budapest kertje, a két brand összeköthető lenne, ezáltal nőne a Magyarországon töltött vendégéjszakák száma is – hangzott el az Országmárka 2.0 konferencián.

 

Hoffmann Henrik a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség elnökségi tagja a konferencián kiemelte: az ország turisztikai teljesítményének 25 százaléka a Balatonon keletkezik, ugyanakkor számos probléma akadályozza a régió egységes kezelését.

– A Balaton három megyéhez és statisztikai régióhoz tartozik, így nehezen alakítható ki egységes közlekedés, akadályok gátolják az egymásra épülő programok megszervezését. Vannak jól működő civil kezdeményezések, de infrastruktúrára van szükség és ezen lehet és kell is változtatni – vélekedett a turisztikai szövetség vezetőségi tagja.
Úgy vélte, hogy a Balaton versenyképes lehet más európai nagy tavakkal, sőt, akár tengerekkel is, például a helyben termelt és készített gasztronómiai termékeivel.

A konferencián elhangzott, hogy a Balaton jelenleg egy olyan turisztikai terület, amelyet személygépkocsi nélkül nagyon nehéz megközelíteni, és főleg körbejárni, az egymástól elszórtan rendezett programok látogatása autó nélkül nehézkes. Emiatt jelentős hazai és külföldi vendégtömeg esik ki a régió turisztikai életéből.
– Nincs integrált MÁV-Volán kereső, nincs integrált tarifarendszer. Bíztató, hogy jól halad a balatoni vasútvonal fejlesztése, a déli part legsűrűbb részén elkészült és ma már valóban 70 perc alatt le lehet érni vonattal a tóhoz. Ami azonban utána következik, az jelenleg nincs megoldva – mondta Vitézy Dávid közlekedési szakember, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója. Ezért fontos lenne, hogy a Balaton környékén tegyék egységessé a tömegközlekedést és szükség lenne egy közösségi kerékpárkölcsönző rendszerre is, valamint jól működő taxis és kisbuszos közlekedésre.

Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton egyik vezetője felidézte, hogy a 2007-ben Zamárdiban indult Balaton Sound fesztivál rengeteg turistát, fiatalt vonzott a Balatonhoz, ennek apropóján született meg az ötlet egy több helyi rendezvényt összefogó fesztiválsorozat létrehozására. Így született meg 2013-ban a Nagyon Balaton, amelyhez ma már mintegy harminc rendezvény tartozik, ezek külföldön is jó hírét viszik a Balaton régiónak.
– Nem volt olyan partner, aki ne fogadta volna tárt karokkal az összefogásra vonatkozó kezdeményezést, a gondolatot, hogy a Balaton másról is tud szólni, nem csak a retróról – mondta az Országmárka 2.0 című konferencián Lobenwein Norbert.

balatonfured.hu/MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
január 30 - február 05
  • 30
    Nincsenek események
  • 31
    Nincsenek események
  • 01
    Nincsenek események
  • 02
    Nincsenek események
  • 03
    Nincsenek események
  • 04
    Nincsenek események
  • 05
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004