Oldal kiválasztása

Irodalom borral és zenével

Szerző: | 2016-06-05.

Irodalom, jazz és borozás – újra Ünnepi Könyvhét és Bor utca a városban. Hangulatos kulisszák között négy napon át a könyveké a főszerep. Minden nap kötet bemutatók, esténként pedig szabadtéri koncertek és némi gasztronómia a sétálóutcává avanzsált Bor utcában. Részletes program.


Bodor Ádám
Kossuth-díjas író nyitja meg az idei füredi könyvfesztivált, amelyen ezúttal is az irodalmi rendezvények mellett koncertek és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket.

Itt lesz Kodolányi Gyula Üzenetek W.Sh.-től című kötetével, bemutatják a közelmúltban elhunyt keramikusművész Szekeres Károly albumát, nem hiányozhat Jókai sem, akiről Fried István írt könyvet, Fehérnépecske bugyiharisnyában avagy alkalmi mesék idegbeteg fölnöttőknek címmel pedig vidám székely irodalmi showt ígér Orbán János Dénes és Muszka Sándor költő. Lesz rendhagyó irodalomóra Praznovszky Mihállyal, bemutatják Beck Andrea Titoktündér illetve Kositzky Attila Vadászpilóták és bajtársaik című könyvét is.
Üdvözlet Balatonfüredről címmel megjelenik a korabeli várost ábrázoló képeslapokat, fotográfiákat tartalmazó második kötet. A helytörténeti könyv várhatóan igazi közönségsiker lesz.

A rendezvény egyik legnépszerűbb programjának a sörkóstolással megspékelt folyóirat bemutató ígérkezik. A Tempevölgy legújabb számát ugyanis a Zirci Apátság manufaktúrájában készített sörök kíséretében mutatják be a Vaszary Villa teraszán. Az esten három előadás is elhangzik a folyóirat legújabb számában megjelent, a sör kultúrtörténetéről szóló összeállításból. Az ínyencek kedvéért az irodalmi szövegek után az apátsági sörökről is szakavatott előadás hangzik majd el.

Minden nap lesz koncert a Bor utcában, vagy épp a Vaszary Galéria teraszán. Koncertezik majd a zongora virtuozitásáról ismert Gayer Mátyás Trió, a szobakoncertekkel ismertté váló Mörk, a Snétberger Zenei Tehetség Központból útjára induló Bogdán Norbert, az érzéki hangú Király Martina, a BalaTone Quaertet és az elmaradhatatlan Csopak Demizson Allstars Jazz Orchestra.

A fesztivál zárónapján a Hát (m)ilyenek a macskák? címmel, Sajdik Ferenc könyve alapján készült animációs filmet vetítik.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004