Oldal kiválasztása

Uszoda csak szeptemberben

Szerző: | 2016-06-09.

Jelentős késéssel az idei tanévkezdésre készül el a városi uszoda.

A tervek szerint június végén várhatóan megtörténhet az épület műszaki átadása, ez után a használatba vételi engedélyezés következik, augusztustól pedig a próbaüzem. A jelenlegi helyzetben az a reális cél, hogy idén szeptembertől az iskolai úszás oktatás már az uszodában kezdődik meg – mondta Bóka István polgármester a legutóbbi testületi ülésen.

A 33 méteres fedett medencével és wellness részleggel ellátott városi uszoda átadása az eredeti elképzelésekhez képest egy évet csúszik majd, mint elhangzott a beruházás finanszírozása akadozik. Az önkormányzat a legkedvezőbb ajánlatot tevő kivitelezővel kötött szerződés, amely 150 millió forinttal olcsóbb volt a többi ajánlatnál. Bonyolítja a helyzetet, hogy az uszoda építését végző vállalkozó érdekelt a buszállomás kivitelezésében is.

Az épület homlokzata a Balaton Szabadidő Központ stílusához illeszkedik, nyugati szárnyát azonban teljes hosszában üvegfal alkotja majd, ez előtt kap helyet a lelátó. A Balatonra néző szárny egy része is üvegből lesz, kilátást biztosítva ezzel a tóra. A külső falakat egyedi eljárással burkolták be, a szigetelt felületre egy rácsszerkezetet erősítettek, amelynek kazettáiban füredi köveket helyeztek el, ezt a módszert először alkalmazták az országban.

Az uszoda egyébként négycsillagos szolgáltatásokat nyújtó létesítmény lesz, amelyhez egy akadémia is épül. A szálláshellyel is rendelkező, kézilabda utánpótlás központ mintegy hatszázmilliós beruházás, amelyhez szintén a társasági nyereségadó-rendszeren keresztül kapott támogatást a város.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kormány kiemelt jelentőségű sportberuházássá nyilvánította a városi uszoda építését, amelyhez 350 millió forint külön támogatást adott. Az összesen egymilliárd forintból épülő, 3200 négyzetméteres, háromszintes épület ad majd helyet a füredi iskolások úszóóráinak, itt tartja a Balatonfüredi USC az edzéseket illetve rendezi meg a korosztályos bajnoki meccseit, és persze a lakosság előtt is nyitva áll majd az uszoda.

A 2017-es magyarországi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokságon a nyíltvízi úszószámok versenyzőinek az uszoda biztosítana edzés- és bemelegítő lehetőséget.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2023 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004