Oldal kiválasztása

Magyar Úszás Napja – Lelátó a Balatonban

Szerző: | 2016-06-13.

Magyar Úszás Napja Füreden. A Nyíltvízi Úszó Világkupával és a magyar bajnoksággal együtt rendezendő eseményre 24 országból érkeznek versenyzők. A sportág legjobbjai és lelkes amatőrök együtt a Balatonban.

Újdonság a verseny lebonyolításában, hogy ezúttal egy könnyűszerkezetű, 250 férőhelyes lelátót tesznek a Balatonba, ez is része a jövő évi világbajnokságra való felkészülésnek, amikor is 2500 nézőt kell majd elhelyezni a tribünökön.
A húsz méter hosszú lelátót a Tagore sétány előtti vízszakaszra helyezik el, a verseny lebonyolítása után azonnal elbontják. A cél az, hogy a közönség minél közelebbről nézhesse az úszók viadalát, illetve minél kisebb terhelést kapjon a sétány és növényzete. Mivel jövőre a világbajnokságon többezres nézőközönségre kell számítani, a lelátók elhelyezését a vízfelületre tervezik- ennek főpróbája lesz most.

A június 17-18. között zajló verseny lebonyolítása változatlan, az úszók a Révész-Halász szobroknál rajtolnak és a sétány előtt elterülő vízfelületen zajlanak a versenyek. Rajthoz állnak a magyar úszóválogatott tagjai, világklasszisok, a jövő bajnokai, szeniorok és lelkes amatőrök is.

A Világ Kupa húsznál is több nemzetet képviselő mezőnyének tagjai 10 kilométeres távon mérik össze majd az erejüket, méghozzá két és fél kilométeres köröket maguk mögött hagyva. Idén is rajthoz áll Risztov Éva olimpiai bajnok úszó. Az országos bajnokságra benevezett úszók 5, 7.5, valamint 10 kilométeren harcolnak majd az első hely megszerzéséért, az amatőr úszók pedig két és fél kilométeres távot teljesítenek. Részletes program itt.

A Világkupa versenyét követően bárki kipróbálhatja a profik pályáját. A táv: 2017 méter a jövő évi világbajnokság jegyében. Az első ezer induló úszósapkát és a helyszínen gravírozható érmet kap. A parton és a vízben a magyar úszósport sztárjaival lehet találkozni, szabad a közös selfie és az autogram-gyűjtés.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) 2013-ban rendezte meg először a Magyar Úszás Napját, a kezdeményezés célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az élsportot illetve a tömegsportot.
A balatoni úszófesztivál mellett egyébként az ország számos településén az uszodák, illetve strandfürdők szintén várják a sportolni vágyókat: a Magyar Úszás Napján kivételesen mindenhol ingyenesen a belépés – csak úszni kötelező.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
augusztus 29 - szeptember 04
  • 29
    Nincsenek események
  • 30
    Nincsenek események
  • 31
    Nincsenek események
  • 01
    Nincsenek események
  • 02
    Nincsenek események
  • 03
    Nincsenek események
  • 04
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004