Oldal kiválasztása

EB-résztvevők Füreden

Szerző: | 2016-07-04.

A tragikusan fiatalon, tavaly elhunyt válogatott labdarúgó, Fülöp Márton emlékére kapustábort szerveztek Füreden. Király Gábor is megemlékezett egykori barátjáról.

Tehetséges, sportoló fiatalok felkarolását is szolgálja a Fülöp Márton Alapítvány. A hosszan tartó betegség után tavaly elhunyt volt válogatott labdarúgó emlékére a civil szervezet és a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club hagyományteremtő jelleggel szervezett júniusban kapustábort Balatonarácson.

A 33 évesen elhunyt, válogatott hálóőr, Fülöp Márton édesapja, Fülöp Ferenc korábbi kiváló labdarúgó elmondása szerint az alapítvány három fő célt szolgál. – Egyrészt azokból a javakból, amit Marci a jövő generációjának szánt, szeretnénk segíteni a tehetséges kapusok tanulását, sportolását. Ösztöndíjat biztosítanánk számukra, illetve olyan eseményeket szervezünk a jövőben, ahol megmutathatják a tudásukat – mondta az MTK korábbi igazgatója.

A másik terület az egészségügy, mivel daganatos betegségben szenvedők támogatásával is foglalkozik majd a civil szervezet. A harmadik profil az oktatás, ami kőbányai általános és középiskolák segítésében, táborok szervezésében, tanulmányi versenyek rendezésében, oktatási segédeszközök beszerzésében nyilvánul majd meg.

A Fülöp Márton Alapítványnak kuratóriumi tagja Fülöp Ferenc mellett dr. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) elnöke, valamint Király Gábor és Juhász Roland, a két válogatott labdarúgó. Az alapítvány a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) és Balatonfüredi Utánpótlás Sport Clubbal (BUSC) együttműködésben idén június 27. és július 1. között kapustábort rendezett 15-16 éves labdarúgók számára az arácsi sporttelepen.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy Márton családjának felkérésére részt vehetünk a tábor megszervezésében. A labdarúgó szakszövetség megyei igazgatóságai jelölték ki azokat a fiatalokat, akiket vendégül látunk egy hétig a városban. A térítésmentes, bentlakásos táborban olyan neves kapusedzők foglalkoznak a fiatalokkal, mint Kakas László, Babócsy András, Kövesfalvi István vagy Borsos Vilmos. A felkészítői csapat vezetője Gujdár Sándor. A szakmai munka mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy az ország különböző pontjairól érkező gyerekek megismerjék Balatonfüredet és környékét. A sportfoglalkozások mellett számos kulturális és szabadidős programot is szervezünk a Füreden táborozó kapusnövendékeknek – válaszolta kérdésünkre Makó István, a BUSC ügyvezetője.

Az ötnapos eseményre meghívást kapott a balatonfüredi utánpótlás-nevelő klub tehetséges játékosa, Dávid Áron is, aki társaival együtt találkozhatott a labdarúgó Európa-bajnokságról hazaérkező Juhász Rolanddal és Király Gáborral. A nemzeti válogatott két kiválósága – a franciaországi élménybeszámoló mellett -, számos jó tanáccsal is ellátta az utódokat. Király Gábor kiemelte, hogy a tehetség ugyan lényeges adottság, ugyanakkor alázatos és kitartó munkavégzés nélkül nem elegendő a sikerhez.
A tábor zárásaként Király Gábor és a résztvevők emlékfát ültettek a sporttelepen.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Február

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004