Oldal kiválasztása

191. Anna-bál – Egy hét fesztivál

Szerző: | 2016-07-07.

Az Anna-bál számos történet életre hívója, most folytatjuk a hagyományt – mondta Bóka István polgármester a 191. Anna-bál sajtótájékoztatóján. Bál július 23-án az Anna Grand Hotel hangulatos kertjében, megújított arculattal, újdonságokkal. Előtte prímásverseny, opera estek és szívhalászat. Anna fesztivál egy héten át.

– Meghatározó élményt szeretnénk nyújtani az idei Anna-bállal. A hagyomány megőrzése mellett újdonságok is lesznek. Először a bál történetében sétálójegyeket adtunk ki, impozánsabb lesz a bevonulás, és újítottunk a rendezvény arculatán is – jelentette be az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón Bóka István, polgármester.

Az Anna Grand Hotel patinás épületében illetve hangulatos kertjében rendezendő bál fővédnöke Balog Zoltán miniszter, az esemény díszvendége Füred kulturális partnere, Vác lesz.

A bál és a kísérőrendezvények részletes programja itt.

A bálra, amelyre a város ezúttal is meghívta a füredi 18 éves lányokat, a legolcsóbb belépőjegy 55 ezer, a legdrágább 70 ezer forintba került. A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul majd a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a herendi porcelán szíveket, amelyek ezúttal gyöngyház lüszter színűek lesznek.

– Mindig igyekszünk a Balatont megidézni, ezúttal a kagyló belsejét utánzó különleges színnel készülnek a porcelánszívek. A bál szépe és udvarhölgyei Rotschild-, Apponyi illetve Viktória -mintás vázát vehetnek át, a vendégek elé pedig 3500 darabos, az 1930-as évekig visszanyúló Apponyi motívumokkal díszített szerviz kerül – jelentette be dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Boór Bettina, a tavalyi bál szépe is.

– Einar Nerman svéd grafikus, 1916-os plakátját felhasználva új arculatot adunk a bálnak. Úgy gondoltam, hogy az általa rajzolt lendületes és egyben finom mozdulatú hölgy megjeleníti a rendezvény hangulatát. Változtatunk a báli szépek bemutatásán is, az alkalomra az Anna Grand Hotel homlokzata szinte operaházi díszletként funkcionál majd – fogalmazott Zoób Kati.

Kilenc első bálozó füredi lány vesz részt az eseményen, amelyen idén is a báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Az Operaház balettművészei táncolják a bálon a palotást, a bál szépét és két udvarhölgyét éjfél előtt fél órával mutatják be, ők másnap délelőtt tíz órakor a Kisfaludy Színpadon is láthatók lesznek, majd lovas huszár kísérettel sétakocsikáznak a városban.

A korábbiaktól eltérő, látványos szívhalászat is várja a vendégeket a bál előestéjén, a kikötőből ismét kifut a Jókai hajó fedélzetén a szép lányokkal, késő este pedig hangulatos programnak ígérkezik a Vitorlás tér előtti öbölben rendezendő zenés látványszínházi est.
Idén is megrendezik a szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon az Operagálát, előtte egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel, vasárnap este pedig a Gyógy téren operafilm vetítés lesz.
– Idén úgy döntöttünk, hogy az Operagálán csak Verdi művek hangzanak el. Több, jelentős művéből lesznek részletek – mondta Ókovács Szilveszter az Operaház igazgatója.

Az eseményhez ezúttal is kapcsolódik prímásverseny, népzenei hegedűsök mérik össze a tudásukat. – Tizenkét, ifjú, népzenei hegedűs verseng majd a legjobb prímás díjáért, a kötelező darabok mellett eljátszhatják a kedvenceiket is. A közönséget nemcsak a hagyományos gálára várjuk, magát a versenyt is figyelemmel kísérhetik – mondta Kelemen László, a Hagyományok Háza igazgatója.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a
  • most füredi2024-03-19 12.04AgoraNyit a "régóta várt új élelmiszerbolt", ha jól számolom, akkor a kilencedik. Füreden kb. 15ezren élnek. Hogy ennyi embernek minek

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004