Oldal kiválasztása

Letarolta a vihar Füredet

Szerző: | 2016-07-14.

Jelentős károkat okozott a vihar a városban. Mindenütt kidőlt fák, letört faágak, több épület homlokzata is megrongálódott. A hetvenes években volt utoljára ilyen heves vihar.

160 bejelentés érkezett a térségből a katasztrófavédelemhez, Füredről nyolcvan. Több ház beázott, tetők, redőnyök és homlokzatok rongálódtak meg, helyenként akadozik az áramszolgáltatás. Több önkormányzati épületben is kárt okozott a diónagyságú jéggel, 100 km/órás széllel érkező vihar, a rendelőintézet sínylette meg a legjobban a jégesőt. A lezúduló csapadékot nehezen nyelte el a Balaton, a sétányon és a közvetlen utcákban nagyon magas víz gyűlt össze szerda este, a hordalék jelenleg is akadályozza a forgalmat.

Számos utcában, a Halászkert környékén, a Gyógy téren, a Horváth Mihály és az Ady utcában, a Szent István téri körforgalomnál is nagy fák dőltek ki. A Tagore sétány egész délelőtt le lesz zárva, itt is jelentős károk vannak a növényzetben, elpusztult madarak tetemei között zajlik a takarítás.
A Kékszalag ideje alatt kitelepülő borászati pavilonok jelentős részét megrongálta a vihar, információink szerint csütörtök estére a sátrak helyett már állhatnak a faházak és folytatódik a parti fesztivál.

Fotógaléria. Katt a kis képre.
{photogallery}3741{/photogallery}

– Az egész város területén jelentősek a károk, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Minden sérült fa esetében igyekszünk menteni a menthetőt, a Probio Zrt. teljes létszámmal illetve alvállalkozók bevonásával végzi a munkálatokat, bízom benne, hogy napról napra javul majd a helyzet – nyilatkozta a balatonfured.hu-nak Bóka István polgármester.

-A partról felfelé végezzük a munkálatokat, a letört faágaktól, a törmelékektől kell megtisztítani az utcákat, tereket. Már közvetlenül a vihar után, szerda este megkezdtük a kármentést, becslésem szerint egy hét kell ahhoz, hogy megtisztítsuk a várost, az más kérdés, hogy a vegetáció mennyi idő alatt heveri majd ki a vihart – válaszolta kérdésünkre Somogyi László a Probio Zrt. igazgatója, aki hozzátette: a strandokon viszonylag kisebb a kár.

A jégeső teljesen elverte a szőlőket is, a borászok szerint minimális termésre lehet csak számítani.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Szeptember 30
  • 30

    In memoriam Kádár Tibor

    17:00 -19:00
    2022.09.30
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 62.

    Kiállításmegnyitó.

    Dixieland fesztivál

    19:00 -22:00
    2022.09.30
    8230 Balatonfüred, Horváth Mihály utca
    8230 Balatonfüred, Horváth Mihály utca

    Dervalics Robi és barátai koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004