Oldal kiválasztása

Romantikus hétvége

Szerző: | 2016-09-17.

A reformkor jegyében újra megelevenedett a város, a sajátos időutazásnak még az időjárás is megkegyelmezett. A kosztümös felvonulás idejére újra visszatért a nyár.

Ismét egy füredi hétvége a reformkor hangulatában. Szeptember 16-18 között immár tizenegyedszer rendezik meg a reformkori fesztivált Balatonfüreden, ezúttal a Széchenyi emlékév jegyében. Egy egyedülálló program a patinás városrészben.

Korabeli és korhű helyszín, az 1800-as évek miliőjét idéző programok kirakodóvásárral, az éttermekben kínált, eredeti receptek szerint készített reformkori ételekkel. A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója ezúttal is a hagyományos felvonulás volt.

Fotógaléria a felvonulásról. Katt a kis képre.
{photogallery}3807{/photogallery}

Lehet korhű ruhába öltözve grasszálni a parton, bálozni, finom ételeket kóstolni. Könyvbemutató, gólyalábas parasztkomédia, cigányzene, gyerekeknek kézműves foglalkozások színesítik a programokat. Zenés-irodalmi előadás keretében megidézték Széchenyi István szellemét is, sőt a Széchenyi Társaság révén neves szakértők tartottak előadást a legnagyobb magyarról.

A három nap alatt több zenei program is várja az érdeklődőket. Operett gálaműsort ad Oszvald Marika és Kállai Bori, színpadra lép Pintér Tibor és Ilyés Jenifer, Szabó Ádám harmonikás ad koncertet, Polyák Lilla és Wolf Kati pedig közös műsorral lép fel. Színpadon lesz a Holdviola együttes, korabeli táncokat lehet kipróbálni a Dunazug Együttes táncházában, szombaton a reformkori bálon pedig a Madarak zenekar szolgáltatja a talpalávalót.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezik a Legyen Ön a Romantikus Reformkor szakácsmestere! elnevezésű versenyt, amelyen amatőrök és profik egyaránt indulhatnak reformkori receptek alapján készített ételekkel. A helyi éttermek külön menüsorral készülnek a hétvégére meg lehet majd kóstolni Jókai Mór vagy Laborfalvi Róza kedvence ételeit.

Részletes program itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2021 >
Július

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004