Oldal kiválasztása

Leszavazták a Harley fesztivált

Szerző: | 2016-09-22.

Hosszas vita után a képviselő-testület úgy döntött, nem támogatja, hogy a jövő évben Balatonfüreden rendezzék meg a prémium kategóriás Harley-Davidson Európai Rally fesztivált.

A Harley-Davidson Európai H.O.G. Rally szervezői keresték meg a várost azzal a kéréssel, hogy 2017-ben, június 8-11. között, itt rendezhessék meg a találkozójukat. Dobai Attila az alsóörsi Open Road Fest főszervezője és kollégái évek óta dolgoznak azon, hogy a Rallyt a Balatonra hozzák. A rendezvény európai szinten is a prémium kategóriába tartozik. Célközönsége a magas költési hajlandósággal rendelkező európai Harley- Davidson tulajdonosok, akik átlagosan 2-7 napot tartózkodnak a rendezvény helyszínén, kihasználva a helyi kulturális programok, látnivalók, éttermek és hotelek nyújtotta lehetőségeket.
A rendezvényt évről évre új helyszínen tartják, az elmúlt években voltak Cavallinoban, Barcelonában,  Monte Gordoban, a Garda tónál, Luganoban, Rómában, tavaly a szlovéniai Portoroz városban.

– Egy prémium kategóriás rendezvényről van szó, amelynek szervezőivel széles körű egyeztetéseket folytattunk. Az érintett helyi vállalkozók, turisztikai szakemberek és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület is részt vett a tárgyalásokon, ők szakmailag támogatták a fesztivál megrendezését. A rendezvény által komoly bevételhez jutna a város illetve a helyi vállalkozások is, ugyanakkor kétségtelen, a várható nagyszámú látogató nagymértékben megterhelné a város infrastruktúráját. Mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat – fogalmazott Bóka István polgármester a testületi ülésen.

A képviselők közül többen is aggályukat fejezték ki a fesztivállal kapcsolatban. Pálfy Sándor úgy fogalmazott: magát a rendezvényt támogatja, de semmiképpen sem a szervezők által megjelölt Gyógy téren, azt javasolta, hogy inkább a kemping területén rendezzék meg a motoros találkozót. Pálffy Károlyné szerint az időpont sem megfelelő, hiszen jövő nyáron a vizes világbajnokságnak ad otthont Balatonfüred, az ezzel kapcsolatos beruházások épp elég gondot okoznak majd a közlekedésben, nem kell tovább terhelni a várost ebben az időszakban – érvelt a képviselő. Javaslata szerint egy évvel később, azaz 2018-ban adjon helyet a város a fesztiválnak. Schindele György azt nehezményezte, hogy a motoros program túl nagy felfordulással járna a reformkori városrészben.

A tervek szerint a motoros felvonulás mellett motorbemutató lett volna a Gyógy téren, a Zákonyi utcai parkolóban vásártér, a Vitorlás téren pedig koncertek lettek volna.

A képviselő-testület végül öt igen, három nem és két tartózkodással nem támogatta a rendezvény megszervezését. A döntéstől függetlenül a hagyományos alsóörsi Harley fesztivált természetesen jövőre is megrendezik.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2022 >
Június
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk
  • Mándoki2024-04-17 13.32AgoraA wc legyen nyitva egyetértünk. Bár olykor szoktunk sétálni Akaliban, én azért nem cserélném el Füreddel, határozottan nem, jó itt

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004