Oldal kiválasztása

Mélygarázs és parkosítás

Szerző: | 2016-10-10.

A Zákonyi sétányon mélygarázs, a Széchenyi utcában pedig parkolóház épülhet. Közel kétmilliárd forint áll rendelkezésre a beruházásokra, mégis egyelőre csak a mélygarázs megépítése biztos. A 180 férőhelyes, egyszintes garázs munkálatait várhatóan novemberben kezdik el. Több zöldfelületet is kialakítanak.

Bóka István polgármester lakossági fórumon adott tájékoztatást a jövő évi Nyíltvízi Úszó Világbajnokság tervezett városi beruházásairól. A városvezető kiemelte: két kormányhatározat szól Balatonfüred fejlesztéséről. Az egyik 712 millió forintot biztosít, elsősorban a város forgalomfejlesztésére illetve a világbajnokság megrendezéséhez szorosan kötődő munkálatokra, mint például a Tagore sétány előtti meder kotrása, stég valamint lelátó építése, konténerek telepítése.

A másik határozat 1,9 milliárd forintot biztosít a Zákonyi sétányon megépítendő mélygarázsra, valamint a Széchenyi utcai parkolóházra. A 180 férőhelyes, lifttel ellátott mélygarázs a jelenlegi parkoló helyén létesül, az engedélyezési terve kész, hamarosan indul a közbeszerzési eljárás.
A Széchenyi utcára egy 300 férőhelyes, három blokkból álló parkolóházat terveznek, amely a jelenlegi közpark és domb helyén létesülne. Mindkettő építtetője az önkormányzat.

– Meglátjuk mire lesz elég a rendelkezésre álló 1,9 milliárd. A Zákonyi úti mélygarázst mindenképpen megépítjük, hiszen nagyon fontos, hogy a város egyik legértékesebb területén újabb zöldfelületet tudjunk kialakítani, ugyanakkor parkolóhelyeket se veszítsünk. A mélygarázs felszínén ugyanis parkot alakítunk ki. Bizonytalan az építkezés költsége, a Balaton közelsége miatt extra munkálatok is előfordulhatnak, ezért nem lehet pontos beruházási összeggel tervezni. Ha nem marad elég forrás, akkor a parkolóházat nem építjük meg – fogalmazott Bóka István.

A polgármester hangsúlyozta, a város beadta a pályázatát a Gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztése című programra, amelyen mintegy 1 milliárd forint támogatást nyerhet Balatonfüred. A program keretében a Zákonyi sétányon megépülő mélygarázs felszínét alakítanák ki. Parkosítanák a nyolcezer négyzetméteres területet, amelyen egy étterem-cukrászda illetve egy kiállítóhely is létesülne.
– Szintén ebből a pályázati pénzből parkosítanánk a Brázay strand mintegy egyhektáros területét, csónakkikötőt létesítenénk. Ezzel a beruházással jelentősen nőne a város közparkként funkcionáló zöldterülete. Szintén a projekt része a Balaton Szabadidő Központ színpadának lefedése – mondta Bóka István, aki abban bízik, hogy még ebben az évben kiderül a pályázat eredménye.

A lakossági fórumon szóba került a városi uszoda is. A polgármester hangsúlyozta: a napokban kezdeményezik az épület használatbavételi engedélyét, a medence vízbekötése már megtörtént, így novembertől elkezdődhet a próbaüzem. Az iskolai úszásoktatás várhatóan januártól kezdődik majd.

A világbajnokság versenyeit jövő év július 15-22. között rendezik meg. Az úszók a Tagore sétány előtti vízfelületen, a nézőkhöz nagyon közel versenyeznek majd. Augusztus 3-6. között pedig a FINA Master Világbajnokság zajlik, így a Tagore sétány előtti öböl az előkészületi és az utómunkák miatt június 19. és augusztus 14. között részlegesen le lesz zárva.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Július 3
  • 03
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004