Oldal kiválasztása

Mégis lesz Harley fesztivál

Szerző: | 2016-10-20.

Újratárgyalta a képviselő-testület az előző ülésen leszavazott Harley-Davidson Európai Rally fesztivál támogatását. A grémium úgy döntött, helyet ad a város a rendezvénynek.

– Civil és szakmai szervezetek kerestek meg azzal, hogy gondoljuk meg újra, a városnak érdemes-e támogatni a Balatonfüreden rendezendő Harley fesztivált. Tisztában vagyunk azzal, hogy a rendezvénnyel kapcsolatban megosztott a közvélemény. Időközben annyi változás történt, hogy a Zákonyi úti parkolóban tervezett beruházás miatt ezt a területet nem tudjuk biztosítani a szervőknek – fogalmazott a rendkívüli ülésen Bóka István polgármester.

Egyszeri, a hagyományos alsóörsi Harley fesztiváltól független rendezvényről van szó, amely komoly bevételt jelentene a városnak. A Gyógy térre csupán különleges, esetenként muzeális értékű motorok kiállítását tervezik a fesztivál szervezői, ami nem járna semmiféle zavaró hanghatással – derült ki az előterjesztésből.

Ujhelyiné Károlyi Krisztina úgy fogalmazott nem lát változást az ügyben ezért továbbra sem tudja támogatni a rendezvény megszervezését. A képviselők közül viszont többen is érveltek a fesztivál megrendezése mellett, így tett Molnár Judit, Nagy Jenő és Szalai Gábor.
Pálfy Sándor, aki a legutóbbi ülésen ellenérzéseit fogalmazta meg, úgy vélekedett, aggályai ugyan nem változtak, de ennek ellenére ezúttal megszavazza az előterjesztést, mert rossz képet alakítana ki a városról a fesztivál ismételt elutasítása. Pálffy Károlyné a településfejlesztési bizottság elnökeként pedig azt hangsúlyozta, megnyugtató számára, hogy a Zákonyi parkoló nem része a fesztiválnak, mert a 2017-es vizes világbajnokságra való felkészülést mindennél fontosabbnak véli a bizottság.

A képviselő-testület végül két ellenszavazat mellett úgy döntött, támogatja a fesztivál megrendezését.


Mint arról korábban beszámoltunk
a Harley-Davidson Európai H.O.G. Rally szervezői keresték meg a várost azzal a kéréssel, hogy 2017-ben, június 8-11. között, Balatonfüreden rendezhessék meg a találkozójukat. A rendezvény európai szinten is a prémium kategóriába tartozik, évről évre új helyszínen tartják, az elmúlt években voltak Cavallinoban, Barcelonában, Monte Gordoban, a Garda tónál, Luganoban és Rómában. A testület szeptemberi ülésén hosszabb vita után végül elvetette a fesztivál megrendezését.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Október

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004