Oldal kiválasztása

Rippl-Rónai nyomában

Szerző: | 2016-11-17.

A nemzetközi szinten is az egyik legjegyzettebb magyar képzőművész, Rippl-Rónai József kiállításáról rendeznek beszélgetést a galériában, amelyről videofelvétel is készül.

Rippl-Rónai József Komor rajzosság – Derűs festőiség című, nagyszabású tárlatán az alkotó több remekműve is szerepel. A modern magyar festőművészet egyik nagy klasszikusa igazi húzónév.

– 2010-ben találtuk ki, hogy a MúzeumCafé magazin mellett legyen egy másik megjelenési formája az ország egyetlen múzeum-szakmai kiadványának. Így születtek meg a MúzeumCafé közvetítések. Itt voltam a Rippl-Rónai kiállítás megnyitóján, már akkor eldöntöttük: ez a tárlat szerepel majd a video sorozatunkban. Nagyon fontos kiállítás, egyrészt a művész miatt, másrészt azért, mert ebben a vízfejű országban mindenképp figyelmet érdemel, ha vidéken egy ilyen jelentős tárlatot tudnak bemutatni. Balatonfüreden egy komoly múzeum-komplexum jött létre, izgalmas kulturális élet zajlik a városban, úgy gondoltuk, ez mindenképpen országos figyelmet érdemel – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője.

A magazin vezetője úgy véli, a balatonfüredi kulturális intézmények, a Vaszary Galéria, a Jókai Villa és a Városi Múzeum jól kiegészítik egymást, a gyerekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozásoktól kezdve a nagyszabású kiállításokig széles skálán mozog a tevékenységük. – Ez nagyon lényeges, meggyőződésem, hogy így érdemes kultúrát közvetíteni – mondta Martos Gábor.

Az eseményen Rippl-Rónai József identitás kereséséről, az inspirációt nyújtó hely fontosságáról, egyáltalán, magáról a festőről beszélget majd a kiállítás kurátora Plesznivy Edit művészettörténész, Zoób Kati divattervező, Cserép László, a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Vaszary Galériában.
A beszélgetésről készült vágatlan videofelvételt a MúzeumCafé honlapján lehet majd megnézni.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Szeptember 25
  • 25
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004