Oldal kiválasztása

Mire gondolsz? – Kortárs szépírók gyerekeknek írt művei

Szerző: | 2016-11-25.

Megjelent a Mire gondolsz? című, kortárs szépírók gyerekeknek írt műveiből válogató kötet. A 160 oldalas, színes könyvet a balatonfüredi általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak rajzai illusztrálják.

A könyvben az ismert szerzők mellett, gyermekírók művei is olvashatók illetve olyan alkotók írásai, akiktől most először jelenik meg gyerekeknek szóló írás.

Szerzők: Ayhan Gökhan, Babiczky Tibor, Balázs Attila, Géczi János, Gömöri György, Gyárfás Endre, Jász Attila, Kiss László, Kiss Ottó, Kollár Árpád, Lackfi János, Lanczkor Gábor, Nagy Koppány Zsolt, Nagy Márta Júlia, Oravecz Péter, Orcsik Roland, Pallai Károly Sándor, Praznovszky Mihály, Szabó Imola Julianna, Szabó Palócz Attila, Szentmártoni János, Szil Ágnes, Szőcs Géza, Tóbiás Krisztián, Tóth Kinga, Tóth Krisztina, Tömöry Péter, Vass Tibor, Vörös István, Weiner Sennyey Tibor, Zalán Tibor, Zsolnai György.

A Tempevölgy folyóirat még idén tavasszal írt ki rajzpályázatot a füredi általános iskolák alsós diákjainak a könyv illusztrálására. A kiadványban végül 31 tanuló rajza jelent meg. A Kisfaludy Galériában rendezett eredményhirdetésen és egyben a könyv bemutatóján, az iskolások a könyvben található versekből szavaltak el néhányat.
A rendezvény vendége volt Lanczkor Gábor, a kötet egyik szerzője, aki Gúfó, nagyapó és a hiúz című meséjét olvasta fel. A gyerekek rajzaiból kiállítás nyílt a Kisfaludy Galériában. A könyvet illusztráló tanulók, és a pályázatban részt vevő iskolák ajándékkönyveket kaptak.

A könyv Balatonfüreden a Lipták Gábor Városi Könyvtárban illetve a Vaszary Galéria könyvesboltjában kapható. Hamarosan elérhető lesz a bookline.hu-n és a Libri könyvesboltokban is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Június 24
  • 24

    Szent Iván éj

    16:00 -23:00
    2022.06.24
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 101.
    Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 101.

    Muzsikás Együttes és csillagnézés.

    Capa a világhírű fotós

    19:00 -21:00
    2022.06.24
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.
    Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.

    Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a
  • örök füredi2024-03-22 09.56AgoraÉn nem panaszkodnék ha Érdi Tamás koncertre mehetnék! Kiváló művész, kiváló a repertoára! Akinek nem tetszik ne nézze! Ez a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004