Oldal kiválasztása

Kiköltöznek a galériából

Szerző: | 2017-01-02.

Rendkívüli tárlatvezetés a Vaszary Galériában. Utoljára látható Rippl-Rónai József és Victor Vasarely kiállítása, amelyek iránt minden korábbinál nagyobb volt az érdeklődés.

Január első hétvégéjén látogatható utoljára Rippl-Rónai József: Komor rajzosság – Derűs festőiség illetve Vasarely: Szerigráfiák, multiplikák című kiállítása a Vaszary Galériában. A nagy érdeklődés miatt mindkét tárlat látogatási idejét hónapokkal hosszabbították meg.
A két nagy sikerű kiállítás zárásaként Plesznivy Edit művészettörténész, a Rippl-Rónai kiállítás kurátora és Zoób Kati divattervező tart rendhagyó tárlatvezetést január 7-én, szombaton, 15 órai kezdettel a galériában. (Belépőjegyek a programra 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók.)

A nemzetközi szinten is az egyik legjegyzettebb magyar képzőművész, Rippl-Rónai József nagyszabású tárlatán az alkotó több remekműve is szerepel. Nyomon követhetjük, a francia korszak komor, fekete képeitől hogyan jutott el Rippl-Rónai az erős, színekben tobzódó, úgynevezett kukoricás festményekig, majd az élete utolsó szakaszára jellemző éteri női alakokat ábrázoló rajzokig. A modern magyar festőművészet egyik nagy klasszikusa igazi húzónévnek bizonyult, 13 ezer látogató nézte meg a kiállítást a Vaszary Galériában. Részletek.

Victor Vasarely, a 20. század egyik legismertebb alkotója, az op-art, a kinetikus és a geometrikus absztrakt művészet irányadó képviselője, egy avantgard művész, akit vizuális kísérletei révén az egész világ ismer. A budapesti Vasarely Múzeum gyűjteményéből válogató kiállításáról bővebben itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Február 1
  • 01
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004