Oldal kiválasztása

Átadták a város kulturális díját

Szerző: | 2017-01-21.

A kultúra az identitásunk, ez teszi emberivé az életet – mondta a Magyar Kultúra Napján Korzenszky Richárd tihanyi perjel. Balatonfüred kulturális díját Tarnai Katalin vehette át.

– A kultúra az emberi létezés mélyrétege. A közös múlt és a közös jövő. Az identitásunk, a létezésünk mikéntje. A kultúra közösséget teremt és őriz, de segít megőrizni önmagunkat és a nemzeti közösségünket is – fogalmazott a gálaesten Korzenszky Richárd, aki hangsúlyozta: az ember felülemelkedik önmagán, a létezés alapvetésein és alkot, ez a sokszor fölöslegesnek vélt tett adja az élet igazi minőségét.

Az ünnepség előtt egy nappal a város és a Petőfi Irodalmi Múzeum stratégiai megállapodást kötött. A dokumentum egyebek mellett tartalmazza a Jókai Emlékház fejlesztését, új, időszaki irodalmi kiállítás létesítését, közös rendezvények, könyvbemutatók és évfordulós emlékprogramok rendezését. Az együttműködési megállapodásról szóló részletes írásunk itt olvasható.

Az Anna Grand Hotelben rendezett ünnepségen átadták a Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést, amelyet Tarnai Katalin vehetett át.

– Balatonfüreden kimagasló kulturális élet zajlik, sokan végzik elhivatottan munkájukat, közülük kiválasztottnak lenni nagy elismerés – mondta az ünnepségen a díjazott.

Tarnai Katalin (Vésztő, 1952.) bemondó, szerkesztő, riporter, műsorvezető. Diplomáit a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola logopédia szakán és a Bessenyei György Tanárképző Főiskola matematika szakán szerezte. Gyógypedagógusként majd 1979-tól a Magyar Televízióban bemondó-szerkesztőként dolgozott.
Tanára, Montágh Imre ajánlására került véletlenül a televízióhoz. Közreműködött számos igényes műsorban, egyebek mellett A nyelv világa, a Kalendárium, az Önök kérték (riportok), a Tévémagiszter, a Csak ülök és mesélek, A Hét, a Reggel, az Átjáró című műsorokban illetve a Híradóban.
Az országban közel húsz helyen lakott, 2004-óta él Balatonfüreden az arácsi városrészben. Több kötet szerzője, könyvei Arácsról szólnak. Civil szervezetek aktív tagja, tevékenyen részt vesz az Arácsért Alapítvány munkájában. A helyi kulturális és társadalmi élet egyik meghatározó személyisége.

Az esten a Tihanyi Bencés Apátsági Templom Kórusa lépett fel Varró Krisztina karnagy vezetésével.

A magyar kultúra napi programok január 23-án, hétfőn zárulnak, 11 órakor a Kölcsey-szobornál rendezendő megemlékezéssel.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2023 >
Január 28

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004