Oldal kiválasztása

Bezárt a korcsolyapálya

Szerző: | 2017-02-01.

Felpuhult a jégfelület és esővízzel borított az Esterházy strand partjánál kialakított korcsolyapályán. A Balaton jege korcsolyázásra alkalmatlan. A pálya átmenetileg nem látogatható.

Korábbi hír

Az esti órákban megvilágított jégpálya munkanapokon 13.00-18.00 óra, a hétvégén 9.00-19.00 óra között ingyenesen látogatható. A parti átöltözéshez ülőbútorokat helyeztek ki, a főbejárati épületben pedig fűtött illemhely üzemel.

A nyitvatartási időben helyszíni ügyeleti szolgálat működik a strandon, mentőfelszerelések is rendelkezésre állnak, illetve az esetleges balesetek elkerülése érdekében pályakijelölő feliratokat, forgalom terelő eszközöket is kihelyeztek a jégre.

Egy kis kedvcsináló videó, a Lóczy gimnázium tartott jégnapot az Esterházy strandon.

A hétvégére hideg időjárást jósolnak, egyelőre nincs veszélyben tehát a Balaton jege. Ám a helyzet az időjárás miatt könnyen változhat, ezért érdemes a korcsolyapálya állapotáról követni a friss híreket itt.

Fotógaléria, katt a kis képre.

Múlt hét pénteken, az Esterházy strand partján szinte teljesen eltűnt a jég, hullámzott a Balaton és a viharos szél egymásra gyűrte a jégtáblákat. A hétvégi erős fagyok miatt azonban gyorsan egybefüggő jégtakaró keletkezett a tavon, hétfőn délben már a Probio munkatársai tisztították a jeget. Annak ellenére, hogy nem volt hivatalos pálya kijelölve a hétvégén többen is korcsolyáztak a területen, ám egy szakaszon teledobálták jégdarabokkal a felületet, ezeket az odafagyott darabokat kell most eltávolítani, hogy zavartalan legyen a korcsolyázás.

Az alábbi képek még január 6-án, péntek délben készültek.

Fotógaléria, katt a kis képre.

Néhány nappal ezelőtt már összefüggő jégtakaró alakult ki Balatonfüred partjánál, akkor úgy tűnt, ha az időjárás is kedvez, hosszú idő után újra lehet korcsolyázni a tavon. Bár a hét közepén helyenként már 6-8 centiméteres jégvastagságot is mértek a Balatonon, ez a jégtakaró most teljesen összetört. Korábbi képek.


Fotógaléria, katt a kis képre.

A viharos szél és az ennek következtében feltorlódott jégtáblák miatt péntektől szünetel a kompközlekedés is a Balatonon. A Balatoni Hajózási Zrt tájékoztatása szerint, a biztonságos kompátkelés feltételei nem adottak, emiatt állította le a társaság átmenetileg a kompközlekedést. Amint az időjárási körülmények lehetővé teszik, a szolgáltatást újraindítják -zárul a közlemény.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Június 27
  • 27
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004