Oldal kiválasztása

Minőségi úszásoktatás indul az uszodában

Szerző: | 2017-02-07.

Új úszó egyesület alakult a városban. A Balatonfüredi Úszó Egylet márciustól a városi uszodában több korosztálynak indít minőségi, új elveken alapuló úszásoktatást illetve edzést.

Négy hónapos kortól várják a jelentkezőket, van baba-, és gyógyúszás, heti két-három alkalommal járó óvodás, kisiskolás úszás, valamint egészségmegőrző illetve edzés szintű úszásoktatás.

Szokolai László szakedző, akinek kezei közül világszintű úszók is kikerültek, a városban hiánypótlónak számító, újszerű elveken alapuló oktatást ígér.

– Minden gyereket a saját tanulási sebességének megfelelően tanítunk. Különbözőek vagyunk, ezért nem egymáshoz kell viszonyítani a gyerekek teljesítményét, sokkal fontosabb, hogy megszerezzék a vízben a teljes biztonságérzetüket. Sok esetben nemcsak a medence széléről, hanem bent a vízben is segítjük a gyerekek úszását, ezzel is növelve a lelki biztonságukat. Az ortodox módszerrel ellentétben mi a hátúszással kezdünk, mert itt a legkönnyebb megtanulni a vízben való levegővételt, itt sajátítható el a legegyszerűbben a vízbiztonság. Ha ez az úszásnem már megy, akkor ezzel párhuzamosan elkezdjük a gyorsúszást, és a végén tanítjuk csak a mellúszást. Folyamatosan növeljük a leúszott távokat, itt is alkalmazkodva az egyéni képességekhez, hogy a mozgás mellett a sikerélményt is megkapják a gyerekek – fogalmaz a szakedző.

Szokolai László harminc éve foglalkozik úszásoktatással, két olimpiai indulót is kinevelt, Rákos Patrik a londoni, Rasovszky Kristóf pedig a riói olimpián vett részt, utóbbi ifjúsági Világ-, és Európa-bajnok 10 kilométeres nyíltvízi úszásban. A diák olimpiai bajnok Mayer Levente és a Jövő Bajnokai reménysége Bathó Marcell is az ő tanítványa.

– Nagyon fontos, hogy nemcsak az edzés szintű, az élsportot célzó oktatást vállaljuk. Az úszás, az egyik olyan mozgásforma, amely a legkomplettebben megmozgatja a testet, óvja a gerincet és az ízületeket, ezért az egészségmegőrzésben óriási szerepe van. Manapság nagyon sok a gerincproblémás, rossz testtartású gyerek, nekik sokat segíthet az úszás. A versenyszerű úszás mellett ezért ugyanolyan hangsúlyt kap az úgynevezett kondicionáló úszás is, a lényeg a minőségi oktatás- vélekedik Szokolai László, aki kiemelte: szeretnének együttműködni a vízilabda illetve úszásoktatást végző Balatonfüredi USC-vel is.

A Balatonfüredi Úszó Egylet tanfolyamai márciusban kezdődnek a városi uszodában. A tervek szerint több korosztályban, tíz fős csoportokat indítanak majd. A heti 2-3 alkalommal járó edzésekre az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:
Török Magdolna, 30 636-2899 (magdolna.torok@z1net.hu)
Szokolai László (szokolai07@gmail.com)
A szombatonkénti babaúszásra: Török Petra, 20 332-3909 (aquapetra@gmail.com)

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Május
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004