Oldal kiválasztása

Fejlesztés előtt a kemping

Szerző: | 2017-02-24.

Sikeres pályázat esetén akár már ősszel elkezdődhet a Füred Kemping fejlesztése. A város három éve vette meg a kempinget, azóta napirenden van az értékes ingatlan minőségi fejlesztése.

Az önkormányzat a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Magyar Kajak Kenu Szövetséggel együtt pályázik a turisztikai beruházásra. A pályázati forrásból turisztikai és infrastrukturális fejlesztéseket tervez a város, a kereskedelmi létesítmények korszerűsítése pedig a kemping bérlőjével közösen valósulna meg.

150 férőhelyes kikötő épülhet és jelentősen javulnának a kemping szolgáltatásai is. A tervek szerint a vízparti részt felszabadítanák, a sportpálya illetve a játszótér az ingatlanon belül hátrébb költözne. A turisztikai beruházás célja, hogy az új kikötőt a vízisportok kedvelői illetve a balatoni túrán résztvevő, vitorlással vagy akár kenuval érkező, aktív turisták is igénybe vehessék, hiszen jelenleg alig van a városban ilyen jelleggel bérelhető szabad kikötőhely.


A város ragaszkodik a kempinghez

A Balaton egyik legnépszerűbb kempingjét a felszámolás alatt álló SCD Holdingtól vette meg az önkormányzat még 2014-ben. A 22 hektáros, rendkívül értékes tóparti ingatlanért 2,3 milliárd forintot fizetett az önkormányzat. A kemping árát önrészből, kormányzati támogatásból, hitelből és a kemping kéthektáros területének bérbeadásából fedezte a város.

Bóka István polgármester korábban így nyilatkozott portálunknak: „Rendkívül fontos a kempingturizmus Fürednek, sok vendégéjszakát hoz. Az elmúlt évtizedben sokat amortizálódtak a balatoni kempingek, meggyőződésem, hogy komoly, minőségi fejlesztésekre van szükség, ez az egyetlen járható út. A város ragaszkodik a kempinghez, mindenképpen megtartjuk a funkcióját és a vitorlás kikötőt, a strandot, az infrastruktúrát és a szolgáltatásokat egyaránt érintő jelentős fejlesztéseket tervezünk. A füredi kempinget kétmilliárdos befektetéssel egy európai színvonalú turisztikai szolgáltató komplexummá tudnánk fejleszteni.”


Luxus apartmanok

A továbbra is önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon egy 64 lakásos luxus apartman ház építése is elkezdődött. A beruházást végző VEX-Holding Zrt. honlapja szerint az örök panorámás Carina Residence négy emelet magas luxus társasház, amelyet délnyugatról erdő és nádas övezi, dél-délnyugati határa pedig közvetlen Balaton-parti, 105 méteres saját partszakasszal, stranddal és fürdőzési lehetőséggel.

A háromezer férőhelyes kemping a Balaton-part legnagyobb ilyen jellegű üdülőterülete és egyben évről évre a város egyik legkedveltebb szálláshelye. A Balatonfüreden eltöltött vendégéjszakák harminc százalékát teszik ki a kempingezők, jellemzőjük, hogy a szállodák vendégeihez képest jóval többet költenek a város vendéglátóhelyein, ráadásul eltökélten ragaszkodnak ehhez a nyaralási formához, azaz kizárólag csak egy minőségi szolgáltatást nyújtó kempinggel tarthatók Füreden.

Hét, különböző típusú ház illetve ötféle parcella között lehet itt választani. A kempingben a strandolást az ingyenesen használható csúszda, a homokos partszakasz és a vízi sportolási lehetőségek, köztük is a legnépszerűbbnek számító vízisí egészítik ki. Van teniszpálya és minigolf, lehet kerékpárokat bérelni, a gyerekeknek pedig animátorok gondoskodnak külön programokról. Felnőtt és gyermekmedence, valamint szauna is várja a vendégeket.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Október 6
  • 06

    Aradi vértanúk napja

    12:00 -13:00
    2022.10.06

    Megemlékezés.

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004