Oldal kiválasztása

Lelátó a Balatonban

Szerző: | 2017-03-14.

Javában zajlanak már a városban a július 15-22. között rendezendő vizes világbajnokság előkészületei. Több jelentős beruházás is kapcsolódik a sporteseményhez.

 

A Zákonyi utcai parkoló helyére egy 180 férőhelyes mélygarázs épül, tetején parkot alakítanak ki. Az építkezés már hónapok óta folyik, az átadás várhatóan június végén lesz.
Elkezdődött a Tagore sétányon és a felső városrészben a nyilvános wifi hálózat és a közbiztonságot szolgáló kamerarendszer kiépítése is. A központi költségvetés terhére 35 millió forintból épülő rendszer a világbajnokság után is a városban marad.
Részletek itt.

Hamarosan megkezdik a Tagore sétány előtti vízfelület mederkotrását, hiszen a versenyek lebonyolításához 160 centiméteres vízmélységet kell biztosítani.

Júniusban alakítják ki az 1500 férőhelyes, a Balaton vizére létesítendő mobil lelátót. A rózsa kerttől egészen a fastégig nyúló lelátót azért teszik a vízre, hogy tehermentesítsék, a sétányt illetve a közönség minél közelebbről nézhesse a versenyeket.
A sportolók bójákkal jelölt pályán úsznak majd, a versenyek három vízre telepített ledfalon is követhetők lesznek, a célba érkezés viszont közvetlenül a lelátók előtt zajlik majd.
A sétányon a versenyt kiszolgáló pavilonok, konténerek kapnak helyet, így a Tagore sétány június közepétől részlegesen le lesz zárva. A szervezők ígérik, minden ideiglenes létesítményt legkésőbb augusztus 18-ig lebontanak.
Látványtervek a Füred tévé videójában.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a július 15-21. között zajló világbajnokságon a versenyzők 5, 10 illetve 25 kilométeres távon mérik össze tudásukat a Tagore sétány előtti vízfelületen. A versenyekre várhatóan több ezren érkeznek majd, mint ahogy az augusztus 10-12. között zajló FINA Master Világbajnokság eseményeire is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2021 >
Július

Hírek, Agora

Hírek

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Brien Fery2024-04-16 12.02AgoraA Fürdö utcában a Rendszetudományi központ előtt az úttest megsüllyedt és annyira hepehupás hogy csak lépésben lehet áthaladni a szakaszon.
  • Nyugdijas Öreghegyi2024-04-16 11.57AgoraTisztelt Somogyi úr, az Öreghegyi utca elején létesítettek egy kis "Park"-ot. Sajnos ennek a rendben tartására úgy látszik nem jut
  • csalódott mátrai országjárók2024-04-14 10.23AgoraTegnapelőtt (péntek) voltunk a Kisfaludy strandon, a WC még mindig csukva. Ezzel szemben kedden az akali strandon már régóta nyitva

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004