Oldal kiválasztása

Milliók a strandokra

Szerző: | 2017-05-23.

Nyolcvanmillió forintból újulnak meg a füredi strandok. A fejlesztések a szezonra elkészülnek. A Kisfaludy strand új csúszdáját a jelentősebb munkák miatt csak ősszel alakítják ki.

Pályázati forrásból egyenként 40 millió forintból korszerűsíti az Esterházy-, illetve a Kisfaludy strandot a fenntartó Probio Zrt. A beruházások zöme már a szezonra elkészül, de lesz néhány komolyabb fejlesztés, amelyek csak később valósulnak meg.

– A Kisfaludy strandon a jelenlegi medence helyén egy három elemből álló csúszdát létesítünk. Ez komoly munkát igényel, a három csúszda eltérő méretű és lejtésű lesz, ezért úgy tervezzük, csak a szezon után állunk neki az építésnek. A strand keleti részén egy szabadtéri eszközökkel ellátott felnőtt fitneszparkot hozunk létre, ez már a szezonra elkészül illetve az igényekhez igazodva bővítjük a vizesblokkokat. Az Esterházy strandon viszont több, kisebb fejlesztést is tervezünk. Új jegyautomatákkal gyorsítani szeretnénk a beléptetésen, a játszóteret több új eszközzel frissítjük, itt a gumiburkolatot is felújítjuk. Az élményfürdő gyerekrészét kisebb medencével és újabb élményelemekkel bővítjük. Napvitorlákat feszítünk ki a strand különböző részein, egy valós idejű képet adó web kamerát is beszerzünk és több elektronikus tájékoztatást is adunk majd, a meteorológiai időképtől kezdve a víz hőmérséklet megjelenítéséig – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

A strandokat üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta: a pályázati lehetőség mellett, a korábbi évekhez hasonlóan, idén sem maradnak el a saját forrásból megvalósított fejlesztések. Az Esterházy strand keleti oldalán lévő kabin épület átalakítása, felújítása a cél, az építkezés engedélyezési, kivitelezési terveit már előkészítették.
A városban rendezendő vizes világbajnokság részeként jelentősen átépítik az optikai kábelrendszert. Ennek köszönhetően mindkét strandon javul majd a nyilvános wifi minősége, sőt, az Esterházy strand egész területén elérhető lesz a korábbinál jelentősen nagyobb kapacitású wifi hálózat.

– Hosszú évek óta folyamatosan fejlesztjük a két strandot, hiszen nagyon fontos, hogy a városhoz méltó környezet és minőségi szolgáltatások várják a látogatókat – tette hozzá Somogyi László.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2020 >
Augusztus
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk
  • Mándoki2024-04-17 13.32AgoraA wc legyen nyitva egyetértünk. Bár olykor szoktunk sétálni Akaliban, én azért nem cserélném el Füreddel, határozottan nem, jó itt

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004