Oldal kiválasztása

Milliók a strandokra

Szerző: | 2017-05-23.

Nyolcvanmillió forintból újulnak meg a füredi strandok. A fejlesztések a szezonra elkészülnek. A Kisfaludy strand új csúszdáját a jelentősebb munkák miatt csak ősszel alakítják ki.

Pályázati forrásból egyenként 40 millió forintból korszerűsíti az Esterházy-, illetve a Kisfaludy strandot a fenntartó Probio Zrt. A beruházások zöme már a szezonra elkészül, de lesz néhány komolyabb fejlesztés, amelyek csak később valósulnak meg.

– A Kisfaludy strandon a jelenlegi medence helyén egy három elemből álló csúszdát létesítünk. Ez komoly munkát igényel, a három csúszda eltérő méretű és lejtésű lesz, ezért úgy tervezzük, csak a szezon után állunk neki az építésnek. A strand keleti részén egy szabadtéri eszközökkel ellátott felnőtt fitneszparkot hozunk létre, ez már a szezonra elkészül illetve az igényekhez igazodva bővítjük a vizesblokkokat. Az Esterházy strandon viszont több, kisebb fejlesztést is tervezünk. Új jegyautomatákkal gyorsítani szeretnénk a beléptetésen, a játszóteret több új eszközzel frissítjük, itt a gumiburkolatot is felújítjuk. Az élményfürdő gyerekrészét kisebb medencével és újabb élményelemekkel bővítjük. Napvitorlákat feszítünk ki a strand különböző részein, egy valós idejű képet adó web kamerát is beszerzünk és több elektronikus tájékoztatást is adunk majd, a meteorológiai időképtől kezdve a víz hőmérséklet megjelenítéséig – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.

A strandokat üzemeltető cég vezetője hangsúlyozta: a pályázati lehetőség mellett, a korábbi évekhez hasonlóan, idén sem maradnak el a saját forrásból megvalósított fejlesztések. Az Esterházy strand keleti oldalán lévő kabin épület átalakítása, felújítása a cél, az építkezés engedélyezési, kivitelezési terveit már előkészítették.
A városban rendezendő vizes világbajnokság részeként jelentősen átépítik az optikai kábelrendszert. Ennek köszönhetően mindkét strandon javul majd a nyilvános wifi minősége, sőt, az Esterházy strand egész területén elérhető lesz a korábbinál jelentősen nagyobb kapacitású wifi hálózat.

– Hosszú évek óta folyamatosan fejlesztjük a két strandot, hiszen nagyon fontos, hogy a városhoz méltó környezet és minőségi szolgáltatások várják a látogatókat – tette hozzá Somogyi László.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2021 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004