Oldal kiválasztása

Bemutatjuk a magyar nyíltvízi csapatot

Szerző: | 2017-07-12.

Kik úsznak a magyar színekben a vizes világbajnokságon itt a Balatonban? Vannak éremesélyeink? Bemutatjuk a motivált, sok fiatal tehetséggel felálló magyar csapat tagjait.

 

Július 15-én, a férfiak 5 km-es versenyével kezdődnek Balatonfüreden a FINA Világbajnokság nyíltvízi küzdelmei. A magyar versenyzők a júniusi francia nyílt bajnokságon vívhatták ki a jogot az indulásra, minden egyes számban a két legjobb hazai úszó kvalifikálta magát a vb-re.
A versenyzők már itt Balaton partján készülnek a versenyre. Gellért Gábor szakágvezető mutatja be a magyar csapatot, latolgatja az esélyeket.

NŐK

OLASZ ANNA (10 km és 25 km)

„A nők közül a legesélyesebb arra a csapatból, hogy kiugró eredményt érjen el. Mindkét számban, 10 és 25 km-en is pontszerzést várok tőle. Egyre jobb az állóképessége, egyre jobb formának örvend, vagyis sok örömet szerezhet a magyar szurkolóknak. Két éve, Kazanyban a leghosszabb távon ezüstérmes lett, de mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy nagyon erős lesz a mezőny Füreden.”

SÖMENEK ONON KATA (10 km és 25 km)

„Elsőbálozónak számít, már az nagy meglepetés volt, hogy kivívta az indulási jogot, főleg két számban, bár a felkészülési versenyeken, például Cipruson és Izraelben jó eredményeket ért el. Tavaly ötödik lett a junior Európa-bajnokságon. A Turi-Krajnyák edzőpáros vezetésével remek munkát végez, ennek ellenére első felnőtt vb-jén a tisztes helytállás lehet a célja.”

NOVOSZÁTH MELINDA (5 km)

„Ilyen téttel bíró nemzetközi versenyen még nem indult, a junior Eb-t is ki kellett hagynia sérülés miatt. Elsősorban a rutinszerzés lesz a feladata, tény viszont, hogy nagyon gyors, kiválóak a véghajrái, így ha az élbollyal tud tartani, bármi megtörténhet.”

JUHÁSZ JANKA (5 km)

„Ő is most szembesül majd először nagy felnőtt mezőnnyel, ehhez pedig még hozzá kell szoknia. El kell ugyanakkor mondanom róla, hogy – bár medencében, a 4×200-as váltóban is szerepel – a nyílt vízre termett, sokra hivatott versenyző, aki junior Európa-bajnok és junior vb-ezüstérmes. Sokat fogunk még hallani róla.”

FÉRFIAK

RASOVSZKY KRISTÓF (5 km, 10 km és 25 km)

„Kristóf egyre jobb formában van, amit fényesen bizonyít, hogy az elmúlt hetekben egy Világ- és két Európa-kupa-futamot is megnyert. Mindhárom egyéni számban kiharcolta a részvételt, és érez magában annyi erőt, hogy valamennyin elinduljon. Már 2015-ben, az izraeli nemzetközi versenyen látszott, hogy nagyon sokra hivatott versenyző, azóta pedig egyre jobb eredményeket ér el, töretlen a fejlődése. Kiválóan érzi a nyíltvízi úszás nehézségeit, ezek neki inkább könnyebbséget, előnyt jelentenek, rendkívüli munkabírása van. A pontszerzésben, főleg 10 és 25 km-en nagyon reménykedem, de a hazai pálya előnyét kihasználva akár ennél is bizakodóbbak lehetünk vele kapcsolatban.”

PAPP MÁRK (5 km)

„Ő a kettes számú férfi úszónk. Olimpiai 13. helyezett, csapatban Eb-bronzérmes versenyzőről van szó, akivel kapcsolatban kellemetlen meglepetés volt, hogy 10 km-en nem tudta megszerezni a kvalifikációt, de van ilyen: egyszerűen rossz napot fogott ki. Ez persze akár az előnyére is válhat, hiszen az 5 km az egyetlen esélye, azt kell megragadnia, és biztos vagyok benne, hogy mindent bele is fog tenni. Meglátjuk, ez mire lesz elég.”

SZÉKELYI DÁNIEL (10 km)

„Nagyon szorgalmas fiú, aki nemrégiben hosszú évek után váltott klubot, és az elmúlt időszakban Egerben, egy korábbi nyíltvízi úszó, Kutasi Gergely irányításával készült. Igazán kiugró eredménye még nincs, de a versenyeken rendre megbízhatóan teljesít. Az Európa-kupákon egyre több szerepet kapott, de komoly bravúr kellene tőle egy értékes helyezéshez, a fő célja a tapasztalatszerzés lehet.”

GYURTA GERGELY (25 km)

„A 2013-as barcelonai vb-n már próbálkozott a 25 km-rel, akkor 13. lett. A francia bajnokságon a világbajnok és vb-ezüstérmes Alex Meyer mögött nagyon biztatóan úszott, úgyhogy van realitása annak, hogy az első hat között végezzen. Nagyon rutinos versenyző, medencében és nyílt vízen is.”

balatonfured.hu/fina-budapest2017

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Augusztus
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004