Oldal kiválasztása

Újabb fejlesztések a városban

Szerző: | 2017-07-27.

Nyertes pályázatok révén újabb, jelentős fejlesztések a városban. Mintegy 1,3 milliárd forintból többek között strand és rendelőintézet korszerűsítés van napirenden Több, fontos pályázatot pedig újra beadott az önkormányzat, köztük a felső városrész mintegy egymilliárdos rehabilitációjának programját.

Újra beadta a város a pályázatát a Zöld város kialakítása elnevezésű programra, amely a felső városrész rehabilitációját tartalmazza. Az evangélikus és a Fehér templom közötti terület megújítását, zöldterületek illetve közösségi terek kialakítását, parkolóhely fejlesztést tartalmaz az 1 milliárdos program, amihez nyertes pályázat esetén csak 68 millió forint önrészt kell biztosítania az önkormányzatnak.

Több pályázatot már megnyert a város. A Széchenyi 2020 program keretében 60 millió forintból korszerűsítik a rendelőintézetet, 590 millióból rendezik az Aszófői úti, egykori hulladéklerakó területét, az ingatlan teljes rekonstrukciója után részben ipari és szolgáltató tevékenységhez szükséges telephelyeket alakítanak itt ki.
170 millió forintból megújul a kemping területén található Széchenyi strand, 554 millió forintból pedig a Megyei Kormányhivatallal illetve Balatonalmádi önkormányzatával közösen mintegy 360 fő foglalkoztatását elősegítő program valósul meg.

Az önkormányzat több fejlesztési tervét is pályázati úton fedezné. A beadott pályázatok mindegyikénél a kiírás szerint teljes körű finanszírozás biztosított, azaz önrész nélkül valósíthatók meg a beruházások.
Nyertes pályázat esetén 200 millió forintból korszerűsítenék a Kiserdei Óvodát, 128 milliót költenének a város csapadékvíz csatorna hálózatának fejlesztésére, 200 millióból megvalósulna a Közösségi Ház energetikai korszerűsítése, 360 millióból pedig kerékpáros barát és közlekedésbiztonsági fejlesztések történnének. Több utcában kerékpárral is használható járdát építenének, új kerékpárút létesülne a Kosztolányi Dezső utcában, felújítanák a Koloska patak feletti hidakat, és egyebek mellett biztonságosabbá tennék a Germering –Munkácsy utca kereszteződésben a közlekedést.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Meseautó

2024-04-06. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Musical.

Arács Napja

2024-04-06. 11.00 Arácsi Népház

Az értékek nyomában Arácson.

< 2022 >
Június 26
  • 26
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Agora

  • nemecsek2024-03-28 09.53AgoraSzerintem összekapcsolódik a fejekben, de aki gondolkodik azt is tudja, hogy vannak törvények amiket illene betartani. A varjak védett állatok,
  • Akkor én nem értem2024-03-27 18.33AgoraHogy ha annyira dübörög a turizmus (amire ugye azt mondták, hogy nem cél, hanem eszköz; csak tudnám, hogy mihez, mert
  • dühös füredi2024-03-23 20.42AgoraArra itt nincs pénz, csak ötcsillagos szállókra. Talán jún. után lesz. A feleségem egy hetes kabátját is összerondították, de a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004